Anasayfa Haber Sony, PlayStation 5 Oyun Konsolunu Parçalarına Ayırdı

Sony, PlayStation 5 Oyun Konsolunu Parçalarına Ayırdı

PlayStation 5 içi

Dev boyutlardaki PlayStation 5 oyun konsolu sökülerek parçalarına ayrıldı, böylelikle tüm bileşenleri de ortaya çıktı.

Sony tarafından paylaşılan PlayStation 5 videosu ile cihazın tüm dahili bileşenleri açığa çıkmış durumda. Disk tabanlı PlayStation 5’in parçalarına ayrıldığı videoda, yeni nesil konsolun ne kadar büyük olduğu da bir kez daha gözler önüne seriliyor.

Videoda öncelikle konsolun bağlantı noktalarını gözüyoruz. Bunlar arasında öndeki yüksek hızlı ve büyük ihtimalle 5 Gbps USB Type-A portu ve 10 Gbps USB Type C portu bulunuyor. Arkada ise iki 10 Gbps USB Type-A portu, bir HDMI portu ve güç bağlantısı yer alıyor. Görüntülerde kullanıcıların tercihine göre konsolu dikey ya da yatay tutacak şekilde yeniden tasarlanmış standını da görmek mümkün. Beyaz yan paneller de herhangi bir araç gerekmeden çıkarılabiliyor.

Sökme işleminde 120 mm çap ve 45 mm yüksekliğe sahip soğutma fanı sergileniyor. Fan, konsolun her iki tarafından hava çekebilecek kadar uzun. Bu yüzden her iki tarafta da havalandırma delikleri bulunuyor. Ek olarak, SSD depolama genişletmesi için kolayca erişilebilen bir PCIe Gen 4 M.2 yuvası mevcut.

Video, iki katmanlı yalıtımla olabildiğince sessiz olacak şekilde tasarlanan disk sürücüsü ve muhafazası gibi konsolun daha fazla özelliğini de gösteriliyor. Anakartın kendisi, şirketin en son mimarisine dayanan AMD CPU ve GPU‘yu içeriyor. Sony, termal performansı iyileştirmek için çipset ile soğutucu arasında iletken olarak sıvı metal kullanıyor. Ayrıca, 16 GB RAM ve özel bir denetleyiciye sahip 828 GB SSD, ham veri aktarımları için 5,5 GB/sn‘ye kadar okuma hızları vaat ediyor. Son olarak, konsolun 350 W güç kaynağı kullandığı da belirtelim.