Anasayfa Haber Intel, 11. Nesil Rocket Lake Masaüstü İşlemcilerin Çıkış Tarihini Doğruladı

Intel, 11. Nesil Rocket Lake Masaüstü İşlemcilerin Çıkış Tarihini Doğruladı

Intel 11. Nesil Rocket Lake

Yeni 11. nesil Intel CPU’lar, 2021 yılının ilk çeyreğinde piyasada yerini alacak. Geçmiş duyumlarımıza göre duyuru Mart ayı içerisinde olacak.

Intel’in Rocket Lake işlemcileriyle ilgili çok sayıda bilgi edinmiştik ancak mavi takım bu zamana dek masaüstü platformu için ser verip sır vermemişti. Üstelik Rocket Lake bir yana daha ileri giderek Alder Lake işlemcilerden bahsetmişlerdi. Şimdi bu durum değişti ve Intel’in masaüstü ve oyunlardan sorumlu başkan yardımcısı ve genel müdürü John Bonini, şirketin oyun girişimlerinin çeşitli yönlerini kapsayan bir blog yazısı kaleme aldı.

“Sürekli ileriye bakıyoruz ve masaüstü CPU’larımızı nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi düşünüyoruz. Bununla birlikte, yeni nesil 11. Nesil Intel Core masaüstü işlemciler (kod adı “Rocket Lake”) 2021’in ilk çeyreğinde geliyor ve PCIe 4.0 için destek sağlayacak. Oyun için başka bir harika işlemci olacak ve yakın gelecekte daha fazla ayrıntı açıklamak için heyecan duyuyoruz.”

Aslına bakarsanız kısa bir zaman önce 11. nesil işlemcilerin 2021 Mart ayında geleceğine dair duyumlar almıştık. Bunun yanında 500 serisi anakartları da aynı tarihte bekliyoruz ve yetkili isim de bunu doğrular nitelikte sözler söylüyor.

Öte yandan bu paylaşımın zamanlaması da oldukça manidar. Zira AMD tarafı Zen 3 mikro mimarisini ve yenil işlemcilerini 8 Ekim’de duyuracağını 1 ay öncesinden bildirmişti. Sonrasında ise masaüstü işlemcilerde isimlendirmenin Ryzen 5000 olarak anılacağı doğrulandı.

Intel, AMD’nin yeni duyurusunu yapacağı tarihte aslında “bizi de unutmayın, yeni işlemciler yolda” gibi bir imada bulunuyor. 11. nesil Rocket Lake işlemciler, tamamen yeni bir çekirdek mikro mimarisiyle gelecek. Bu ailede Rafine bir 14nm üretimi kullanılacak ve Willow Cove’un 14nm backport’u olan yeni Cypress Cove CPU çekirdekleriyle bekliyoruz.