Anasayfa Mobil LG Velvet İncelemesi

LG Velvet İncelemesi

LG Velvet 5G ve normal versiyon olmak üzere iki farklı modele sahip. Ülkemizde normal versiyon satılıyor ve bizim de inceleme konuğumuz bu model.

Genel olarak cihazın tasarımı son derece güzel. Hem üç boyutlu kesim hatları hem de genel görünüşü son derece güzel. Ayrıca amiral gemisi akıllı telefonların artık 900 dolar gibi bir satış fiyatına sahip olması, üreticileri LG Velvet gibi fonksiyonel çözümlere itiyor. Böylece amiral gemisi özelliklerini orta üst segmentte görebiliyoruz.

LG Velvet tasarım ve ekran özellikleriyle gerçekten de segmentinin üstünü hissettirebiliyor. Ayrıca kablosuz şarjı destekliyor olması da önemli noktalardan biri.

LG Velvet Kamera Özellikleri

Cihaz üçlü kamera sistemi ile geliyor. Bu kameralar sırasıyla:
• 48 MP f/1.8 ana kamera
• 8 MP f/1.6 ultra geniş
• 5 MP derinlik kamerası

LG Velvet 48 MP’lik Samsung GM2 sensörünü kullanıyor. Gün ışığında çektiğiniz fotoğraflar son derece güzel ve HDR tarafında bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Gece performansı da beklendiği gibi, orta segment için iyi bir seviyede. Quad-Cell Technology bu noktada bize yardımcı oluyor. Ama telefonda telefoto kamera olmadığı için yüksek çözünürlüklü ana kamera kesilerek 2 kat yakınlaştırma da kabul edilebilir sonuçlar verebiliyor.

Ultra geniş açılı kamera LG’nin çok uzun yıllardır kullandığı bir özellik. Genellikle kendi segmentine göre iyi sonuçlar vermeyi de başarıyor.

Video tarafına geçtiğimizde ise 4K 30fps çekimler yapabiliyoruz. İşte önemli farklardan birini bu alanda görüyoruz çünkü sabitleme var. LG ayrıca ultra geniş açılı kamera için Steady Cam özelliği eklemiş. Ama bu modu ışık çok iyiyken kullanmanızı öneriyorum.

16 MP ön kamera cihazın en güçlü yanlarından biri. Özellikle portre modunda çok iyi sonuçlar almayı başardım.

LG Velvet Donanım

Donanım tarafına geçtiğimizde ise LG’nin bir amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 845 kullandığınız görüyoruz. Şu anda Android tarafında en yüksek seviye işlemci olan 865’ten iki nesil öncesi olan bu platfom, 10 nm üretim sürecine sahip. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı diğer dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

6.8 inç P-OLED HDR ekran cihazın en önemli ve öne çıkan yönlerinden biri. Ekran hayli uzun ve bu aslında sinematik bir görüntü oluşturabilmek için yapılmış. Önü ve arkası cam ve arada alüminyum çerçeve bulunuyor. IP 68 sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı. Ayrıca MIL-STD-810G sertifikası sayesinde askeri düzeyde korumaya sahip.

4.300 mAh bataryaya sahip. Normal kullanımda kolaylıkla bir günü çıkarıyor. Daha yoğun kullanımlarda bir günü çıkarması zor çünkü 6.8 inçlik dev bir ekran kullanıyor. Yine de 25 W hızlı şarja destek verdiği için kolaylıkla pili doldurabiliyor isterseniz de 9 W kablosuz şarjdan yararlanabiliyorsunuz.