Anasayfa Haber MediaTek, Yapay Zeka Destekli TV İşlemcisini Tanıttı

MediaTek, Yapay Zeka Destekli TV İşlemcisini Tanıttı

MediaTek MT9602 işlemci özellikleri

MediaTek, akıllı televizyonlar için geliştirmiş olduğu yapay zeka destekli MediaTek MT9602 işlemcisini resmi olarak duyurdu.

Mobil işlemci sektörünün önde gelen firmalarından biri olan MediaTek, bugün yapmış olduğu duyuruyla beraber akıllı televizyonlar için geliştirmiş olduğu MediTek MT9602 işlemcisini tanıttı. Peki, yapay zeka destekli MediaTek MT9602 özellikleri ile kullanıcılara neler vadediyor? Gelin, MediaTek’in akıllı TV’ler için geliştirmiş olduğu işlemcinin özelliklerine yakından göz atalım.

MediaTek MT9602 Özellikleri

MT9602 kodlu yeni nesil işlemci sahip olduğu yapay zeka özellikleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Bunun yanı sıra Al-PQ (görüntü kalitesi) ve Al-AQ (ses kalitesi) gibi yapay zeka çözümlerine de sahip olan işlemci, bu kısımda akıllı televizyon kullanıcılarına oldukça kaliteli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İlk kez Motorola’nın akıllı televizyonunda kullanılacağı açıklanan bu işlemci, aynı zamanda ARM Cortex-A53 tabanlı dört çekirdekli CPU ve ARM Mali-652 MC1 GPU‘ya da ev sahipliği yapıyor.

MediaTek MT9602 özellikleri MediaTek’in açıklamalarına göre, Dolby Atmos surround ses, Dolby Vision, AV1 ve AVS2 kod çözme, üç adet HDMI 2.1a uyumlu bağlantı noktası, HDR, HDR10+, BBC HLG gibi çoklu HDR standartlarına da destek sunuluyor.

Bunun yanı sıra bu işlemcileri kullanan televizyonların, 4K HDR destekleyeceğini de ifade eden MediaTek, aynı zamanda bu televizyonların Android 10 işletim sistemiyle çalışacağını da belirtiyor.