Anasayfa Haber NVIDIA’dan Görüntülü Görüşmeler İçin Yapay Zeka Destekli Platform: Maxine

NVIDIA’dan Görüntülü Görüşmeler İçin Yapay Zeka Destekli Platform: Maxine

NVIDIA Maxine

Bulut tabanlı çalışan Maxine, video konferans görüşmelerinde en iyi deneyimi sunmak için yapay zeka teknolojilerinden yararlanıyor.

NVIDIA, video konferansların yaygınlaşmasıyla birlikte günlük görüşmelerin video ve ses kalitesini iyileştirmek için Maxine’i duyurdu. Bulut tabanlı bir yapay zeka platformu olan Maxine, çözünürlük ölçekleme, gerçek zamanlı çeviri, bant genişliği tüketimini düşürme, altyazı ekleme, otomatik çerçeveleme ve arka plan gürültüsünü giderme gibi birçok özelliğe sahip.

Şirket, bant genişliği tüketimini en aza indirmek için yapay zekayı kullanarak önemli yüz noktalarını analiz ettiğini ve ardından videodaki yüzü yeniden canlandırdığını söylüyor. Bu yöntem ile H.264 sıkıştırması kullanılarak bant genişliği tüketiminin on kat düştüğü iddia ediliyor. Böylece gönderilen veri azalırken internet bant genişliği de daha az miktarda kullanılacak. Sonuç olarak veri kullanımı düşerken bağlantının zayıflama oranı da en aza inecek.

Maxine’in araçları içerisinde yüz hizalama ve bakış düzeltme fonksiyonları da bulunuyor. Böylece insanların bir aramada birbirleriyle yüz yüze görüşme yapmasını ve kişinin kamera ekranıyla aynı hizada olmasa bile karşısındakiyle göz teması kurması sağlanıyor.

NVIDIA Accelerated Computing başkan yardımcısı ve genel müdürü Buck, Maxine ile ilgili şunları söyledi:

“Video konferans artık günlük yaşamın bir parçası ve milyonlarca insanın çalışmasına, öğrenmesine, oynamasına ve hatta doktorlarını görmesine yardımcı oluyor. Maxine, gelişmiş video, ses ve konuşma deneyimi için yapay zeka yeteneklerimizi tüm platformlara entegre ediyor.”

RTX ekran kartlarının sahipleri, kısa süre önce yayıncılar için başarılı özellikler sunan NVIDIA Broadcast‘i kullanmaya başlamıştı. Yeşil takım, donanım ve yapay zeka konusundaki başarısını yazılım dünyasına da aktarıyor ve gerçekten başarılı işler çıkarıyor diyebiliriz.

Bakış algılama, altyazı, gerçek zamanlı çeviri ve hatta animasyonlu yüzler gibi bazı özellikler zaten çeşitli şirketler tarafından kullanılmıştı. NVIDIA’nın Maxine projesi, insanları gelişmiş yapay zeka araçlarından yararlanması için pahalı GPU’lar satın almak zorunda bırakmadan bulut tabanlı araçları kullanmasını sağlıyor.

Yapay zeka geliştiricileri, yazılım ortakları, ses/video uygulamaları ve hizmetleri geliştiren üreticiler, NVIDIA Maxine platformuna erken erişim için buradan başvuru yapabilir.