Anasayfa Haber Google, iOS’ta Hesap Güvenliği İçin Uyarılarda Bulunacak

Google, iOS’ta Hesap Güvenliği İçin Uyarılarda Bulunacak

Google Hesap Güvenliği Uyarıları

Google hesap güvenliği uyarıları ile güvenlik sorunları kullanıcılar ile paylaşılacak.

Google, güvenlik ile ilgili bazı güncellemeler duyurdu. Bunlar arasında Google hesabınız ile ilgili bir güvenlik sorunu olduğunda size haber verecek yeni uygulamalar arası uyarılar başı çekiyor. Bu sayede hangi Google uygulamasını kullanıyor olursanız olun, Google hesabınızla ilgili potansiyel olarak ciddi bir güvenlik sorunu tespit ettiğinde hesap güvenliği uyarıları sağlayacak.

Google, uyarıların önümüzdeki haftalarda sınırlı kullanıcıya dağıtılacağını ancak ilk başta yalnızca iOS’ta olacağını ifade ediyor. Şirket, gelecek yılın başlarında ise bu uyarıları daha geniş bir şekilde sunmayı planlıyor.

Google Asistan içinse Google hesabınıza herhangi bir istek kaydetmeyecek bir misafir modu ekleniyor. Kullanıma sunulduktan sonra, “Hey Google, Misafir modunu aç” diyerek bu modu açabileceksiniz. Yeni modun önümüzdeki haftalarda Nest akıllı hoparlörler ve ekranlar için kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Google Hesabı’nızın güvenlik ve gizlilik ayarları içinse, bugünden itibaren “Google Hesabım güvenli mi?” gibi ifadelerle sorgulama yapabileceğiniz paylaşılıyor.

Ek olarak, Google’ın ürünlerindeki gizlilik ve güvenlik araçlarıyla ilgili bilgiler içeren Güvenlik Merkezi web sitesini de güncelleniyor. Yenilenen sayfada Gmail, Chrome, YouTube, Android ve Pixel dahil olmak üzere 13 Google ürünü hakkında ayrıntılar yer alıyor.