Anasayfa Makale NBA 2K21 Next Generation Neler Vaat Ediyor?

NBA 2K21 Next Generation Neler Vaat Ediyor?

NBA 2K21 Next Generation

Basketbol oyunlarında bir tekel haline gelmiş olan Take Two, NBA 2K21 Next Gen’i yüksek bir fiyat ile yeni nesil konsol oyuncularının beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Spor oyunlarında tekel olmak her zaman tehlikeli sonuçlar doğurmaya gebe bir durum. EA çatısı altında yıllarca basketbol severlere hizmet veren oyun serisi NBA Live’ın, geçen zaman içerisinde Take Two’ya ait 2K serisi ile mücadele edemeyişinin ardından, bu seri yıllara ve 2K serisine mağlup oldu.

NBA Live serisinin ortadan kalkması ile basketbol oyun endüstrisinde başka hiçbir rakibi kalmayan firma, her yıl çıkardığı oyunlar ile kullanıcılardan olumsuz puanlar almaya devam ediyor. Söz konusu durumu, özellikle 2K’in Steam sayfası üzerinde yer alan oyunlar puanlamasına bakarsanız çok net şekilde görebilirsiniz.

Ne yazık ki sektörde tekel haline gelmeye başlayan 2K, her geçen yıl daha da kötüye giden işler gerçekleştirerek, neredeyse hiçbir değişikliğe sahip olmayan oyunlarını oyunculara sunuyor.

2K serisinin özellikle 2015’ten bu yana ciddi problemleri mevcut. Öncelikle, oyunlar tüm platformlarda farklı stabilize sorunlarına sahip. Her platformda farklı çalışma prensiplerine sahip olan bu oyun, çoklu platformlarda oyunu oynayanlar için can sıkıcı bir durum haline geliyor. Öte yandan oyunun sahip olduğu buglar ise oldukça fazla. Oyuncular bu noktada her ne kadar topluluk sayfaları aracılığı ile geri dönüş sağlasa da, firma ne yazık ki oyunu çıkarmasının ardından bu hatalara bir çözüm getirmiyor.

2K serisi, özellikle bilgisayar platformunda yaşadığı hile problemleri ile kullanıcıların canının sıkılmasına müsaade etmeye devam ediyor. Her yıl çıkan oyunlarda, özellikle çevrimiçi oyunculuk tarafından kullanılan pek çok glitch, trainer ve aplikasyonların olması, oyunu normal şekilde oynayan oyuncuların ya da oyunun eSpor kısmında var olmaya çalışan oyuncuların canın sıkılmasında bir diğer faktör. Yıllar boyunca oyunlarındaki hileye ve dengesiz rekabete bir çözüm yaratmayan 2K, bu nokta ağır eleştiriler alıyor. Artık günümüzde NBA 2K’i eSpor düzeyinde oynayan oyuncular, konsol oyunculuğuna geçiş yapmak zorunda kalmaya başladı.

Yeni nesil neler vaat ediyor?

Elbette 2K serisinin yaşadığı sorunlar anlatmak ile bitmez ve ben de bu sorunları anlatmaya doymam. Ancak asıl konumuz, 60 dolar yerine 70 dolar fiyat bandı ile yeni nesil oyunculuğa hizmet edeceğini iddia eden NBA 2K21 Next Generation. Aslına bakacak olursak oyunun current edition versiyonu (yeni nesil oyunculuğa hizmet etmeyen PC, PS4 ve Xbox One) yine pek çok olumsuz yorum almış durumda. Current edition’ın en çok tartışılan noktası ise, oyunun hiçbir farklılığa sahip olmaması. 2K20 ile 2K21 arasındaki farklar nedir diye soracak olursanız, buna verilebilecek cevaplar oldukça kısıtlı. Gelin 2K20’den 2K21’e geçiş sırasında sahip olacağınız yeniliklere bir göz atalım.

  • Yeni kısıtlı bir hikâye ile oynayabileceğiniz kısıtlı kariyer modu
  • Değiştirilmiş şut barı
  • My Park artık sahilde

Evet, kabaca anlatmak gerekirse NBA 2K21 Next Generation’un  oyunculara vaat ettikleri bunlar. Oyunun sahip olduğu fizik motoru, grafikler, oynanış kısmında benzerlik, badge sistemi neredeyse birebir aynı.

Yeni nesle yeni vaatler

Bu durumu NBA 2K21 Next Generation’da değiştireceğini iddia eden Take Two firması, NBA 2K21’a dair yeni duyuru videosunu 6 Ekim tarihinde duyurdu.

Daha önce oldukça kısıtlı bir anını görmüş olduğumuz NBA 2K21 Next Generation’ı, bu sefer yeterince detaylı şekilde görebildik. Oyun ile alakalı yayınlanan ekran kaydı ise, bir Playstation 5 üzerinden kayıt altına alındı. Dallas Mavericks ve Golden State Warriors arasında geçen bir maçtan oyun içi sinematik ağırlıklı gördüğümüz videoda, çevre artık daha hareketli ve canlı duruyor. Özellikle oyun öncesi gerçek bir maç atmosferini yansıtacak cinsten bir saha hareketliliği göze çarpmakta. Öte yandan oyuncular ve koçun yüz ve vücut detayları her geçen gün olduğu gibi daha da belirgin ve gerçeğinden ayırt etmesi zor hale gelmiş durumda.

NBA 2K21 Next Generation versiyonunda, saha içerisinde yer alan taraftarlar da dahil olmak üzere her bir karakter kendi yapay zekâ rutinlere sahip olacak. Yayınlanan videoya dikkatli bakacak olursanız ,taraftarların hareketleri ve rutinleri oldukça net bir şekilde belli oluyor. Bu detay maç esnasında daha iyi bir atmosfer oluşması açısından oldukça hoş olsa da, serinin bu değişiklikleri yapmaktan önce odaklanması gereken başka yerlerin olduğu aşikâr bir durum.

Daha iyi animasyon daha iyi fizik

2K21 Next Generation aynı zamanda 2K20’ye göre daha fazla iyileştirilmiş aydınlatma modellerine sahip. Oyun ayrıca animasyon ve fizik açısından da daha gerçekçi bir basketbol deneyimi sunacağını vaat etmekte. Ancak oyuncular olarak bu tarz vaatlere oyun çıkmadan kanmamak ve beklentiye girmemek gerek. Zira Take Two, bu vaadi her sene yeni NBA oyunlarında vermekte ancak gerçekleştirmemekte. Oyun aynı zamanda geniş bir müzik kütüphanesini de yine oyuncularına vaat ediyor.

2K21

NBA 2K serisi, her sene yoğun eleştirilere maruz kalmasına rağmen azımsanmayacak satış rakamlarına erişmeyi de başarıyor. Henüz piyasada bir muadili bulunmayan seri oyuncuları kahretse de bu yıl beklenen satış rakamlarına ulaşacak gibi görünüyor. NBA 2K21 Next Generation’a dair yeni detaylar ise yakın zamanda ortaya çıkmaya devam edecek.