Anasayfa Haber Microsoft, iOS Cihazlar İçin xCloud’un Web Sürümü Üzerinde Çalışıyor

Microsoft, iOS Cihazlar İçin xCloud’un Web Sürümü Üzerinde Çalışıyor

xCloud

Microsoft cephesi, oyun akış servisini iPhone iPad cihazlarda sunmak için kararlı ve ilk hedef tarayıcı tabanlı bir projeye işaret ediyor.

App Store’un nispeten katı diyebileceğimiz kuralları sebebiyle Stadia veya xCloud gibi oyun akış hizmetlerinin App Store’a gelmeyeceğini duymuştuk. Sonrasında Apple tarafından bazı adımlar gelmişti ancak halen önemli engeller bulunuyor. Microsoft’un bulut tabanlı oyun servisi xCloud, bildiğiniz üzere kısa bir süre önce kullanıma sunuldu ve Android cephesinde işler sorunsuz ilerliyor. Görünüşe bakılırsa iOS için çalışmalar sürüyor ve Xbox ekibi bu konuda kararlı.

Xbox patronu Phil Spencer, xCloud’un tarayıcı tabanlı bir sürümüyle Game Pass’in gelecek yılın başlarında  iPhone ve iPad‘lere geleceğini açıkladı. Öte yandan Apple’ın App Store ile ilgili durumu geliştikçe bağımsız bir iOS uygulaması üzerinde çalışmalar da devam ediyor.

Xbox patronu Phil Spencer, yapılan bir toplantıda “Biz kesinlikle iOS’ta olacağız.” gibi bir söylemde bulundu. Yani iOS platformu için çıkan engeller bir şekilde aşılacak ve Microsoft bu konuda kararlı. Bu nedenle oldukça uzun bir süredir geliştirilmekte olan iOS uygulaması üzerindeki çalışmalar devam edecek. Şirket ayrıca oyun akış servisini Xbox ve PC oyuncularına getirmek için de planlar yapıyor.

Hatırlarsanız Amazon’dan da benzer bir proje gelmişti ve Luna oyun hizmetine bakış atmıştık. Bu hizmetin yine App Store’da yerel olarak bulunmayacağı ve Safari tarayıcısı üzerinden oynanabileceği belirtilmişti. Duruma bakarsak Xbox ekibi de şimdilik benzer bir plan içerisinde.