Anasayfa Haber Android Studio 4.1 Yayınlandı

Android Studio 4.1 Yayınlandı

Android Studio

Android Studio 4.1, performans ve güvenilirliğe iyileştirmeye odaklanıyor.

Android Studio, Android geliştirmede en popüler tümleşik geliştirme ortamı (IDE) olarak öne çıkıyor. Google, devamlı olarak yazılımın yeni sürümlerini yayınlayarak hataları düzeltiyor ve geliştiriciler için uygulama geliştirme ve dağıtımını kolaylaştırmak üzere çeşitli yeni özellikler getiriyor. Android Studio 4.1 de birçok yeniliği ve düzeltmeyi beraberinde getiren önemli bir güncelleme.

Yeni sürüm ile Google tam 2.370 hatayı ve 275 genel sorunu gideriyor. Sürümün odak noktasının performans ve güvenilirliği iyileştirmek olduğunun da altı çiziliyor. Tasarım tarafında, varsayılan olarak Materyal Tasarım Bileşenlerini (MDC) kullanan Yeni Proje iletişim kutusu ile Materyal Tasarım üzerinde artan bir vurgu da dikkat çekiyor.

Android Studio 4.1 Yenilikleri

Geliştirme tarafında güncelleme, Jetpack Room kitaplığı veya SQLite veritabanlarını kullanıp kullanmadığına bakılmaksızın uygulamanızın veritabanıyla canlı bir bağlantı sağlayan bir Veritabanı Denetçisi içeriyor. Bu araç sayesinde geliştiriciler, uygulama çalışırken bile veritabanını kolayca inceleyebilecek, sorgulayabilecek ve değiştirebilecek. Artık Android Öykünücüsü’nü de doğrudan Android Studio’da çalıştırabileceksiniz. Dagger ile ilgili kodda gezinmede kolaylaştırılmış. Uygulamalarında makine öğrenimi kullanan geliştiriciler içinse TensorFlow Lite modellerinin uygulamalara aktarılması artık daha kolay.

Android Studio 4.1Google ayrıca, Oluştur ve Test Et alanında bir dizi yeni özellik yayınlıyor. Son sürümdeki Android Emulator, katlanabilir menteşelere sahip cihazları da barındırıyor. Android 11 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar için Değişiklikleri Uygula özelliği daha hızlı hale getirilerek uygulamalardaki yeni değişiklikleri test etmek de daha basite indirgenmiş. Geliştiriciler artık yerel C/C++ bağımlılıklarını harici yerel Android Arşivi (AAR) dosyalarından da dışa aktarabilecek. Yığın izlerinde daha iyi insan okunabilirliği ve analizi ile uygulama kilitlenme raporları için sembolikasyon ekleme yeteneği de yazılımda mevcut.

Optimizasyon olaraksa üç ana güncelleme bulunuyor. Öncelikle, Sistem İzleme‘nin kullanıcı arabirimi daha fazla üretkenlik için sunulan kutu seçimi, özet sekmesi ve ekran bölümü gibi yeteneklerle yenileniyor. İkinci olarak, Android Studio Profilers artık ayrı bir bağımsız pencereden erişilebilir durumda ve herhangi bir Android öykünücüsüne veya bağlı cihaza bağlanmanıza izin veriyor. Yeni sürüm nesnelerin tahsisi ve ayrılmasının yanı sıra, sistem yığın boyutu hakkında daha fazla bilgi sağlamak için Yerel Bellek Profilcisi ile birlikte geliyor.

Android Studio 4.1 için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.