Anasayfa Haber Apple HomePod Mini Duyuruldu

Apple HomePod Mini Duyuruldu

Apple HomePod Mini

Minimalist tasarımı ve başarılı özellikleri ile akıllı hoparlör HomePod mini tanıtıldı.

Apple tarafından 13 Ekim etkinliği sırasında tanıtılan ilk ürün HomePod mini oldu. Akıllı hoparlör, örgü kumaş sarılmış kase benzeri tasarımı ve ışıklandırmaları ile dikkat çeken ancak bir o kadar da minimalist bir tasarıma sahip.

HomePod Mini Özellikleri

Apple, yeni HomePod mini modelinin harika sesi bir sesli asistanın zekasıyla birleştirdiğinin altını çiziyor. Yeni model gizliliğinizi korurken kullanım kolaylığını da bir araya getirmeye odaklanmış. Orijinal HomePod gibi ürünün üst kısmında Siri sesli asistanın dinlediğini gösteren görsel bir gösterge olarak yanan bir dokunmatik yüzey bulunuyor. Apple S5 çipinden gücünü alan hoparlör sesi 360 derecelik bir dizilişte yayabiliyor.

Akıllı hoparlör, AirPlay 2‘nin çok odalı özelliklerini de destekliyor. Bu sayede evinizi birden çok hoparlörle doldurmanız mümkün. İki HomePod mini, birbirine yakın olduğunda ise otomatik olarak bir stereo çifti oluşturabiliyor. Bu yılın ilerleyen günlerinde, U1 çipseti daha sorunsuz bir Handoff deneyimi sağlayacak ve müziğinizi telefondan HomePod mini’ye sorunsuz bir şekilde geçirebileceksiniz.

Apple HomePod MiniKüçük boyutlardaki HomePod, AirPlay desteğine ek olarak Apple Music ve Apple Podcasts gibi Apple hizmetleriyle çalışacak şekilde tasarlanmış. Gelecekteki bir yazılım güncellemesi, HomePod’un Amazon Music ve Pandora gibi üçüncü taraf müzik hizmetleriyle çalışmasını da sağlayacaktır. Spotify desteğinden ise bahsedilmiyor.

Siri tarafında ise Apple günlük güncelleme brifingi özelliğini cihazına eklemiş. Cihaz ayrıca, evdeki farklı kullanıcıların sesini otomatik olarak tanıyabilecek ve uygun şekilde yanıt verebilecek. Evdeki farklı odalara mesaj gönderebilmeniz için yeni bir interkom modu da oldukça kullanışlı olacağa benziyor. İnterkom’un HomePods’un yanı sıra iPhone, iPad ve Apple Watch ile de çalışacak olması da güzel haber.

HomePod Mini Fiyatı ve Çıkış Tarihi

16 Kasım tarihinde piyasaya sürülecek olan HomePod Mini, 99 dolar fiyat etiketi taşıyor.