Anasayfa Haber YouTube’a Alışveriş Yapma Özelliği Geliyor

YouTube’a Alışveriş Yapma Özelliği Geliyor

youtube alışveriş

Google, ürünleri doğrudan videolardan satın almanıza izin verecek özellikleri test ediyor.

YouTube kanallarını takip ediyorsanız, muhtemelen bir satın alım için video açıklamasında bazı bağlantılara tıklayarak mağazalara erişim sağlamışsınızdır. Teknoloji, fotoğrafçılık, oyun veya hemen hemen başka herhangi bir hobiyle ilgili olan çoğu kanal bu bağlantıları, reklamlardan kazandıkları paraya ek gelir elde etmenin bir yolu olarak kullanıyor. YouTube gelirleri ise reklamlardan ve aboneliklerden oluşuyordu ancak bu durum yakın zamanda değişebilir.

Bloomberg’e göre YouTube, kısa süre önce bazı içerik oluşturucularından videolarında öne çıkardıkları ürünleri etiketlemelerini istemeye başladı. Şirketin bu ögeleri alışveriş ve analiz araçlarına bağlamayı planladığı bildiriliyor. Bloomberg, nihai hedefin YouTube platformunda gördüğünüz hemen hemen her şeyi inceleyip satın alabileceğiniz tek noktadan alışveriş hedefi haline getirmek olduğunu söylüyor. Aynı zamanda e-ticaret platformu Shopify ile yeni bir entegrasyon da test aşamasında.

Bir YouTube sözcüsü, Bloomberg’e web sitesinin bazı e-ticaret özelliklerini test ettiğini doğruladı. İçerik oluşturucuların kanallarında hangi ürünlerin gösterileceği üzerinde kontrol sahibi olacağını söyledi ancak konuyla ilgili ek ayrıntılardan bahsetmedi. Yalnızca teknoloji dalında bile oldukça fazla uygulamalı video ve ürün inceleme videoları olduğunu düşünürsek, YouTube’un bu özelliği kullanıcılara sunması mantıklı gözüküyor.

Son olarak, özelliğin henüz test aşamasında olduğunu ve ne zaman kullanıma açılacağının belli olmadığını belirtelim.