Anasayfa Haber Elgato, Xbox Series X ve Series S Desteğini Duyurdu

Elgato, Xbox Series X ve Series S Desteğini Duyurdu

xbox series x ve series s elgato desteği

Elgato, yakalama cihazlarının Xbox Series X de dahil olmak üzere yeni nesil konsollarla uyumluluğuna ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

En popüler görüntü yakalama kartları üreticilerinden olan Elgato, ürettiği yakalama cihazlarının Xbox’ın yeni nesil konsollarıyla (Xbox Series X ve Series S) çalışacağını doğruladı.

Teknik Pazarlama Temsilcisi Phil Eggebrecht, Elgato alt başlığındaki bir Reddit gönderisinde, Xbox topluluğunun endişelerini dile getirdi. Eggebrecht, “Elgato oyun yakalama cihazları, Xbox Series X ve Xbox Series S’te de oyun yakalamayı destekleyecek. Oynanış, kontrol paneli görüntüleri veya herhangi bir görüntüyü Elgato cihazları ile 10 Kasım’daki lansman gününden itibaren yeni nesil Xbox’ta kaydedebileceksiniz.” dedi.

Açıklamanın devamında en dikkat çekici kısım ise “Elgato’nun mevcut tüm yakalama cihazları yeni nesil Xbox konsolları destekleyecektir” kısmı. Ayrıca bu açıklama, Elgato Game Capture HD gibi artık desteklenmeyen kartların yeni nesil Xbox konsollarıyla uyumlu olduğunun onaylanmadığı anlamına da gelebilir.

xbox elgatoBu açıklamaların ardından Elgato’nun Xbox Series X ve S’te 4K ve 1440p çözünürlüğünde kayıt desteğine de değinilmiş. 4K60 Pro MK.2 modelinin 1440p120 HDR sinyallerini desteklediği söyleyen Eggebrecht, bu özelliğin Xbox Series X ve S için henüz doğrulanmadığı da belirtiliyor. Fakat 4K60 Pro MK.2 ve 4K60 S+ ile 4K60 HDR yakalamanın desteklendiği de not olarak eklenmiş.

Elgato ayrıca, Xbox Series X ve S konsollarının HDMI 2.1 desteğiyle ilgili yayıncıların endişelerini gideriyor. Bu noktada yayıncıların HDMI 2.1 kablosuna ihtiyacı olmadığını söyleyen Elgato yetkilisi, HDMI’ın geriye dönük uyumlu olduğunu, bu nedenle Elgato cihazlarının HDMI 2.1 uyumsuzluğuna rağmen Xbox Series X ve S ile sorunsuz bir şekilde çalışacağını belirtiyor.

Peki Elgato Yakalama Cihazları PlayStation 5 Destekliyor mu?

Bir PlayStation 5 almayı düşünüyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Elgato şu anda “uyumluluğu resmi olarak onaylayamayacağını” söylüyor, ancak bu cihazlarının uyumlu olmayacağı anlamına gelmiyor. Elgato cihazları muhtemelen test süreçlerinden geçiyor ya da bir tür resmi sertifika süreci devam ediyor.

Bu konuda da açıklama yapan Phil Eggebrecht, PS5 desteği ile ilgili yakında resmi bir duyurunun yapılabileceğine dikkat çekiyor.