Anasayfa Haber Apple, Fransa’da iPhone 12 Kutu İçeriğine EarPods Ekledi

Apple, Fransa’da iPhone 12 Kutu İçeriğine EarPods Ekledi

iPhone 12 kutu içeriği EarPods kulaklık

iPhone 12 kutu içeriğinden kulaklığı ve şarj aletini çıkartan Apple, Fransa’daki bir yasadan dolayı kutu içeriğine EarPods kulaklık eklemek zorunda kaldı.

13 Ekim tarihinde yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, etkinlik sırasında iPhone 12 kutu içeriği hakkında da önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu doğrultuda çevreci nedenlerden dolayı iPhone 12’nin kutu içeriğinden kulaklık ve güç adaptörünü çıkarttığını duyuran teknoloji devi, bu açıklamalarıyla da tartışma konusu haline gelmişti. Apple’ın bu hamlesi teknoloji basını tarafınca tartışılırken, bugün Fransa’dan gelen bilgilerle beraber şirketin kutu içeriğinde değişikliğe gittiğini görmekteyiz. Bu kısımda ise Apple, Fransa’daki bir kanundan dolayı iPhone 12 kutu içeriğine EarPods kulaklık eklemek zorunda kaldı.

Bildiğiniz gibi Fransa’da çocukları elektromanyetik dalgalardan korunmak adına çıkartılan yasa gereğince 14 yaşındaki küçük çocukların radyasyona daha geç maruz kalması için kulaklık kullanım zorunluluğu bulunuyor.

Kutu içeriğinde kulaklık bulundurmayan firmaların ise hükümete 75.000 euro para cezası ödemesi gerekiyor. Böyle bir ceza ile baş başa kalan Apple ise, hemen aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi iPhone 12 modellerinin kutu içeriğine zorunlu olarak EarPods kulaklığı ekledi.

iPhone 12 EarPods kulaklık Tabi, Apple her ne kadar Fransa’da böyle bir karara imza atmış olsa da bu kararın sadece Fransa ile sınırlı kalacağını da belirtelim. Bu da ülkemizde ve diğer bölgelerde satışa sunulacak olan iPhone modellerinin kutu içeriğinde kulaklığa ve şarj aletine yer verilmeyeceği anlamına geliyor.