Anasayfa Haber Google Chat, Gelecek Yıl Herkesin Kullanımına Sunulacak

Google Chat, Gelecek Yıl Herkesin Kullanımına Sunulacak

Google Chat

Hangouts, yerini tamamen Google Chat hizmetine bırakacak.

Google neredeyse 2 yıldır Hangouts iletişim platformundan uzaklaşmayı planlıyor. Hatta şirket, gelecek yılın Ocak ayında klasik Hangouts deneyimini Hangouts Chat ile değiştirme niyetini doğruladı ancak bu planları 2020’ye erteledi. Şimdi ise geçiş süreciyle ilgili bir güncelleme paylaşıldı. Buna göre Google Chat, 2021 yılında tüm kullanıcılar için hizmet vermeye başlayacak.

Kullanıcılar gelecek yılın ilk yarısından itibaren yeni deneyime geçme seçeneğine sahip olacak. Ayrıca Google, Hangouts’taki görüşmeleri, kişileri ve kayıtlı geçmişi yeni hizmete taşımaya çalışacak. Bu aynı zamanda Hangouts’un bazı yeteneklerini de kaybettiği anlamına geliyor. Öncelikle, Hangouts’ta Fi desteği kaldırılıyor. Bunun yerineyse Mesajlar uygulaması görevi üstlenecek. Benzer şekilde Hangouts, hizmetin kullanıcıları için Google Voice desteğini de bırakıyor. Kullanıcılar artık Google Voice numaraları aracılığıyla mesajlaşmak ve arama yapmak için Voice uygulamasına yönlendirilecekler.

Hangouts gelecek yıl Google’ın Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yeni düzenlemelere uymak için bir gereklilik olduğunu söylediği telefonlara çağrı yapma özelliğini de tamamen kaybedecek. Şirket Kasım ayında daha kaliteli toplantılar sunmak için Google Meet ile grup görüntülü görüşme deneyimini de daha iyi hale getirecek.

İş kullanıcıları için geçiş henüz zorunlu olmayacağından bu kullanıcılar için bazı iyi haberler var. Google yükseltmeyi bu kullanıcılar için 2021 yılının sonlarında zorunlu hale getirecek.