Anasayfa Haber PS5 ile Uyumlu PS4 Oyunları Listesi Genişledi

PS5 ile Uyumlu PS4 Oyunları Listesi Genişledi

TT Isle of Man - Ride on the Edge 2

PS5 ile uyumlu olmayan PS4 oyunlarının listesi daha da kısaldı.

Sony birkaç gün önce, PS4 oyunlarının çoğunun PS5’te de uyumlu olacağını açıklamıştı. Şimdi ise, uyumlu olmayacak oyunlardan oluşan kısa listeden bazı oyunlar çıkarıldı. NACON ve KT Racing, TT Isle of Man – Ride On The Edge 2 oyunlarını PS5’e uyumlu hale getirmek için bir yama üzerinde çalıştıklarını doğruladı. NACON geliştiricileri, oyunun PS5 çıkar çıkmaz geliştirilen yama ile güncellenerek, PS5 kullanıcıları tarafından da oynanabileceğini açıkladı.

Nacon PR ve iletişim uzmanı Hama Doucoure, “TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 şu anda PS5 ile uyumlu değil, ancak KT Racing onu %100 işlevsel hale getirmek için bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Mümkün olan en kısa sürede güncelleme tamamlanacak ve kullanıcılara sunulacak” şeklinde bir açıklama yaptı. Güncelleme ile birlikte, motosiklet yarış oyunu PS5’te oynanabilir hale gelecek ve PS4’teki tüm kayıt verileri de yeni konsolda senkronize edilmiş olacak.

Şirketin duyurusu, diğer oyunların da Sony’nin yeni nesil konsolunda oynanabilme olasılığını ortaya çıkarıyor. Kısa liste daha da azalabilirken, hiçbir zaman güncelleme gelmeyeceği kesinleşmiş bir oyun da mevcut. Bu oyun, Shadwen. Oyunun geliştiricisi, Push Square’e yaptığı açıklamada oyunun yükleme ekranının PS5’te donduğunu ve daha eski bir motor kullandığından şirketin artık bir yama üzerinde çalışmayacağını söyledi. Güncelleme almasını beklediğimiz oyunlar arasında ise, Hitman GO: Definitive Edition, Robinson: The Journey ve Shadow Complex Remastered gibi oyunlar bulunuyor.