Anasayfa Haber Windows 10 Pano İçeriği, SwiftKey ile Senkronize Çalışacak

Windows 10 Pano İçeriği, SwiftKey ile Senkronize Çalışacak

Windows 10 Pano SwiftKey

Test aşamasında olan yeni özellikle birlikte Windows 10 ve Android cihazlar arasında metin alışverişi çok daha kolay hale geliyor.

Microsoft, oldukça popüler SwiftKey mobil klavye uygulaması için pano içeriklerinin Windows 10’a kopyalama ve yapıştırma şeklini değiştirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Win + V klavye kısayolu kullanılarak erişilebilen Cloud Clipboard (Bulut Panosu), önceden kopyaladığınız metin ve görüntülerin geçmişini önünüze getiriyor. Ayrıca, sık kullanılan içeriği sabitlemenize ve bunları Windows cihazlarınız arasında senkronize etmenize olanak tanıyor.

Ek olarak bir pano geçmişinde kopyalanan metin, resimler ve HTML kodları, aynı Microsoft hesabında oturum açılan tüm Windows cihazlarıyla paylaşılıyor. Microsoft, Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi ile birlikte Windows 10 sistemlerine “Cloud Clipboard” desteğini eklemişti. İki yıl aranın ardından aynı deneyim Microsoft’un SwiftKey uygulamasına da gelecek.

Windows 10 Pano SwiftKeyYazılım devi şu an Android için SwiftKey beta sürümünde “Pano geçmişini bulutla eşitle” adlı yeni bir seçeneği test ediyor. Özelliğin açıklaması ise “Diğer cihazlarınızdan metinleri kopyalayıp yapıştırın. Microsoft, bu özellik açık olduğunda Windows cihazlarınız arasında senkronize edilmek üzere pano verilerinizi alır.” şeklinde.

Örneklendirecek olursak, Cloud Clipboard desteği SwiftKey’e geldikten sonra, bir cümleyi Android telefonunuzda kopyalayabilir ve buna Windows 10’un pano geçmişinden erişebilirsiniz. Aynı şekilde Windows pano içeriğinizi SwiftKey ile senkronize edebilir ve Android cihazınızdaki panoya erişebilirsiniz. Yani telefonunuzda bir metin veya URL kopyaladığınızda, bu URL’yi birkaç saniye içerisinde bilgisayarınızdaki tarayıcıya yapıştırabilirsiniz.

Windows 10 Telefonunuz uygulaması cihazlar arası kopyalama ve yapıştırma desteği sunuyordu, ancak bu özelliğin şu anda belirli Samsung telefonlara özel olduğunu belirtelim. Ayrıca yeni desteğin iOS platformuna gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.