Anasayfa Mobil Oppo Reno 4 İncelemesi

Oppo Reno 4 İncelemesi

Oppo Reno 4 incelemesi ile beraber Oppo’nun yeni nesil akıllı telefonun özelliklerine yakında bakıyor ve sergilemiş olduğu performansı sizler için değerlendiriyoruz.

Oppo Reno 4 incelemesi ile siz değerli okurlarımızın karşısındayız. Oppo Reno 4 özellikleri ve fiyatına yakından göz attığımız bu inceleme videosunda, aynı zamanda Oppo’nun yeni nesil akıllı telefonunun tasarımına ve sergilemiş olduğu performansa da yakından göz atıyoruz. İşte karşınızda sizler için hazırlamış olduğumuz Oppo Reno 4 inceleme videosu!

Oppo Reno 4 Özellikleri – Ekran

Oppo Reno 4, 6.4 inç boyutundaki HDR10 destekli bir AMOLED ekranın üzerine kuruluyor. Bu ekran ise kullanıcılara 2400 x 1080 piksel çözünürlük, 411 ppi yoğunluk ve 60 Hz ekran yenileme hızı gibi değerler sunuyor. Bunun yanı sıra çift ön kameraya da sahip olan Oppo Reno4, aynı zamanda yüzde 60.7‘lik bir ekran kasa oranına da ev sahipliği yapıyor.

Aynı zamanda Oppo Reno 4’ün bu AMOLED ekranı ise 800 nit parlaklığa kadar uluşabiliyor. Bu sayede Reno 4, parklak güneş ışı altında da iyi bir ekran okuma deneyimini de kullanıcılara sunuyor.

Oppo Reno 4 incelemesi

Oppo Reno 4 Tasarımı

Oppo Reno 4’ün bir diğer dikkat çeken tarafı ise şık ve zarif tasarımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu kısımda Reno4’ün tasarım detaylarına bakacak olursak, bahsi geçen telefonun 165 gram ağırlığında ve 7.7 mm inceliğinde olduğunu görmekteyiz. Bu bakımdan oldukça ince tasarımıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran telefon, ayrıca yuvarlatışmış kenarları sayesinde de daha ince hissettiriyor.

Cihazın arka tarafına geldiğimizdeyse, dikey şekilde konumlandırılmış dörtlü arka kameranın haricinde, cam hissiyatı kazandırılmış parlak bir yüzeyde bizleri karşılıyor. Özellikle parlak yüzeyli telefonları seven kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başaran telefon, malzeme kalitesiyle de premium hissiyatını kullanıcıya oldukça iyi bir şekilde yansıtıyor.

Oppo Reno 4 özellikleri

Oppo Reno 4 Özellikleri – Donanım

Sahip olduğu tasarım detaylarıyla ön plana çıkan Oppo Reno4, gücünü ise 2.3 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 720G işlemcisinden alıyor. 8 nm üretim teknolojisiyle üretilen bu işlemciye ise 8 GB LPDDR4 RAM ve UFS 2.1 destekli 128/256 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor.

Bunun haricinde orta-üst segment bir telefona kıyasla iyi diyebileceğimiz özelliklere sahip olan Reno4, ayrıca 30W hızlı şarj destekli 4.015 mAh boyutundaki bir bataryadan da besleniyor.

4.015 mAh boyutundaki bu bataryanın ise yoğun kullanım senaryosunda yaklaşık 15 saatlik bir pil ömrünü de kullanıcılara sunuyor. Aynı zamanda Oppo’nun yeni nesil akıllı telefonu 30W hızlı şarj desteği sayesinde de yaklaşık 1 saatte yüzde 0’dan yüzde 100’e şarj olabiliyor.

Oppo Reno 4 Kamera Özellikleri

Oppo Reno4’ün donanım özelliklerinden de bahsettikten sonra, şimdi de serinin yeni üyesinin kamera özelliklerine de değinelim.

Oppo Reno 4 inceleme videosunda da bahsettiğimiz gibi serinin yeni telefonu dörtlü arka kamerayla beraber geliyor. Bu kısımda ise bizleri 48 MP çözünürlüğündeki Sony IMX568 sensörlü bir ana kamera karşılıyor. 48 MP’lik bu ana kameraya ise 8 MP geniş açı, 2 MP makro ve 2 MP de mono lensler eşlik ediyor.

Sınıfına göre oldukça başarılı fotoğraf ve videolar çekebilen yeni nesil telefon, ayrıca Yapay Zeka Renkli Portre, Gece Portresi ve 960fps süper ağır çekim desteğine de ev sahipliği yapıyor. Bunun haricinde serinin yeni üyesi otomatik odaklama desteği, Ultra Gece Modu ve Ultra Sabit Video gibi özellikleri de bünyesinde bulunduruyor.

Cihazın ön tarafındaysa 32 MP çözünürlüğünde, f/2.4 diyafram sahip bir selfie kamerasına yer veriliyor. 32 MP’lik bu ön kameraya ise derinlik kamerası eşlik ediyor.

Oppo Reno 4 Fiyatı

Kısa bir süre önce Türkiye’de satışa sunulan Oppo Reno 4, fiyatıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Dörtlü arka kamera kurulumuna, sekiz çekirdekli Snapdragon 720G işlemcisine ve 8 GB RAM’a sahip olan telefonun fiyatı ise 4.799 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Oppo Reno 4 özellikleriOppo Reno 4 Teknik Özellikleri

Oppo Reno 4 özellikleri ile ilgili tüm detayları ise hemen aşağıda yer alan liste üzerinden inceleyebilirsiniz.

Oppo Reno 4 Özellikleri

  • Ağırlık: 165 gram
  • Boyutlar: 160.3 x 73.9 x 7.7 mm
  • Ekran: 6.4 inç boyutundaki HDR10 destekli AMOLED ekran, 2400×1080 çözünürlük ve 60Hz ekran yenileme hızı
  • İşlemci: 2.3 GHz frekans hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 720G Octa-core (2×2.3 GHz Kryo 465 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 465 Silver)
  • Grafik Birimi: Adreno 618 GPU
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Depolama: 128 ve 256 GB UFS 2.1 dahili depolama
  • Batarya: 30W hızlı şarj destekli 4.015 mAh boyutundaki batarya
  • Arka Kamera: 48 Megapiksel Sony IMX568 ana kamera + 8 Megapiksel ultra geniş açılı kamera + 2 Megapiksel makro lens + 2 Megapiksel derinlik kamerası
  • Ön Kamera: 32 Megapiksel f/2.4 ana kamera + derinlik kamerası
  • İşletim Sistemi: Android 10 tabanlı ColorOS 7.0 işletim sistemi