Anasayfa Haber Sony, Uzamsal Gerçeklik Ekranı ile Gözlüksüz 3D Deneyimi Sunacak

Sony, Uzamsal Gerçeklik Ekranı ile Gözlüksüz 3D Deneyimi Sunacak

Sony Uzamsal Gerçeklik Ekranı

Sony’nin Uzamsal Gerçeklik Ekranı, 3D nesnelere gözlüksüz bakmanıza olanak tanıyacak.

3D TV’lerin piyasadaki verimliliği oldukça azaldı, dolayısıyla evler için gözlüksüz 3D setler sunma yarışı da sonlanmış oldu. Ancak bu durum, teknolojinin tamamen işlevini yitirdiğini anlamına gelmiyor. Örneğin Sony, yeni Uzamsal Gerçeklik Ekranı veya SR Ekranı ile, 3D gözlük takmaya veya bir VR başlığı takmaya gerek kalmadan, 3D nesneleri çıplak gözle izleme teknolojisini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sony, SR ekranını ilk kez bu yıl CES’te “Göze Duyarlı Işık Alanı Ekranı” olarak adlandırdığı yerde görücüye sunmuştu. 15.6 inç ve 4K LCD olarak tasarlanan ekranda, göz hareketinizi ve pozisyonunuzu izleyen yüksek hızlı bir görsel denetim sensörü ve LCD’nin üzerine yerleştirilen ve stereoskopik bir görüntü oluşturmak için ekranı sol ve sağ gözünüze bölen bir mikro optik lens bulunuyor. SR Ekran, karmaşık gerçek zamanlı işleme algoritmasını işlemek için minimum Intel Core i7 9700K CPU ve NVIDIA’nın RTX 2070 Super GPU’suna sahip güçlü bir bilgisayar gerektiriyor.

Şirket, Uzamsal Gerçeklik Ekranından gözlüksüz bir 3D ekran olarak bahsederken, tanıtım videoları holografik nesneler için küçük bir sahne olarak tasarlandığını gösteriyor. Yeni ekran, bazı şirketler tarafından halihazırda kullanılıyordu. Bu şirketlerden biri olan Volkswagen, fikir oluşturma ve tasarım sürecinde ekranın önemli ölçüde fayda sağladığını söylüyor. Sony Pictures Entertainment, Ghostbusters: Afterlife filminin çekimlerinde de yeni SR Ekranını kullanmıştı. Ekran, film yapımcılarının çeşitli açılardan CG efektlerine ve 3D modellere bir göz atmalarına olanak tanıdığından, özellikle VFX ağırlıklı filmler için yararlı olabilir.

Son olarak, Uzamsal Gerçeklik Ekranı’nın Kasım ayında şirketin kendi sitesinden ve bazı perakendeciler tarafından 5.000 ABD Doları fiyat etiketiyle satışa sunulmasını beklediğimizi belirtelim.