Anasayfa Haber Virgin Galactic, Spaceport America’dan Kalkışa Hazırlanıyor

Virgin Galactic, Spaceport America’dan Kalkışa Hazırlanıyor

Virgin Galactic

Virgin Galactic, Spaceport America’dan yapılacak ilk uçuş için hazırlanıyor.

Virgin Galactic, New Mexico’daki Spaceport America’dan başlatılan ilk yörünge altı uzay uçuşu için hazırlanmaya başladı. CNBC, Eylül ayında FCC dosyalarının, havacılık şirketinin SpaceShipTwo testlerinin son turu için planlarını ortaya çıkardığını keşfetti. Virgin Galactic, 22 Ekim’de iki mürettebatlı testten ilki için uçuş planlama penceresini gerçekten açtığını doğruladı. Bu, görevin o gün veya bundan sonra herhangi bir zamanda başlayabileceği anlamını taşıyor.

Şirketin hazırlıkları, pilotlarını yer tabanlı simülatörünü kullanarak eğitmenin yanı sıra, taşıyıcı uçağı VMS Eve’i kullanmayı da içeriyor. Görünüşe göre SpaceShipTwo’yu havada bırakmadan önce gökyüzüne taşıyan uçak, uzay aracının kendisine çok benzer yapıya ve kontrollere sahip olacak. Uzay aracı da yerdeki kontrol adımları takip edilerek, bir dizi uçuş öncesi kontrolden geçecek. Kontrollerin tamamlanmasının ardından araç, uzay uçuşu için hazır hale gelmiş olacak.

SpaceShipTwo aracı geçmişte iki kez uzaya uçmuştu. 2019’da şirketin baş astronot eğitmeni Beth Moses, görevin iki pilotuna eşlik ederek Virgin Galactic’in gelecekte uzay turistleri sunmayı planladığı yörünge altı uçuşlar için ilk test yolcusu olmuştu. Şimdi gerçekleşecek uçuş ise, uzay aracının geçen yıl taşındığı Spaceport America genel merkezinden yapılacak olan ilk uçuş olacak. Southwest Araştırma Enstitüsü, gezegenlerle ilgilenen bilim adamlarından birinin gelecekteki Virgin Galactic uçuşunda yolcu olacağını da duyurmuştu. Bu isim Dr.Alan Stern olacak ve gemide bir takım deneyler gerçekleştirecek. Özellikle, uzaydan astronomik gözlemlerin ne kadar iyi yürütülebileceğini belirlemek için eski bir uzay mekiği ve NASA F-18 düşük ışık seviyeli kamera çalıştırılacak. Ayrıca, insan yaşamlar belirtilerini izleyen aletler de uzay aracında olacak.

Son olarak, bu tür uzay yolculuklarının ve uzay deneylerinin sayısının önümüzdeki yıllarda oldukça artacağını da belirtelim.