Anasayfa Haber Xiaomi 80W Kablosuz Şarj Teknolojisini Tanıttı

Xiaomi 80W Kablosuz Şarj Teknolojisini Tanıttı

Xiaomi 80W Kablosuz Şarj

Xiaomi’nin 80W kablosuz şarj teknolojisi 19 dakikada 4.000 mAh bataryayı doldurabiliyor.

Xiaomi daha önce akıllı telefonlar için 120W kablolu hızlı şarj ve 50W hızlı kablosuz şarj çözümlerini duyurmuştu. 50W ile bir 4.000 mAh bir batarya telefon sıfırdan yüze sadece 40 dakikada dolabiliyordu. Yeni tanıtılan Xiaomi 80W Mi kablosuz şarj teknolojisi ise aynı kapasitede bir bataryanın yüzde 50’sini sadece 8 dakikada doldurabiliyor. Tam şarj ise 19 dakika sürüyor.

Xiaomi yeni kablosuz şarj teknolojisinin detaylarına inmezken bunun yerine sadece şarj hızlarına odaklanıyor. Hatta bunun ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Ek olarak, teknolojinin akıllı telefonlarda ne zaman yer alacağı konusuna da değinilmiyor. Bu hızda şarj için oluşan ısının nasıl kontrol altına alındığı da merak konusu.

Xiaomi 80W Kablosuz Şarj TeknolojisiBu arada 120W kablolu hızlı şarj ve 50W hızlı kablosuz şarj teknolojilerinin halihazırda Xiaomi Mi 10 Ultra modelinde sunulduğunu hatırlatalım. 80W kablosuz şarjın da gelecek yılın amiral gemisinde yer alacağını tahmin edebiliriz.

Diğer taraftan OPPO bu yılın başlarında 65W AirVOOC kablosuz şarj çözümü ile karşımıza çıkmıştı. Şirketin teknolojisi ise 4.000 mAh bataryayı 30 dakikada dolduruyordu. Şirket, kullanıcıların cihazı şarj cihazına dikey olarak yerleştirmesini gerektirse de bu hızlara ulaşmak için çift şarj bobini çözümü kullandı.