Anasayfa Haber AMD Ryzen İşlemciler İçin Yeni Çipset Sürücüsü Geldi

AMD Ryzen İşlemciler İçin Yeni Çipset Sürücüsü Geldi

Ryzen Yeni Çipset Sürücüsü

AMD yeni çipset sürücüsü ile performans artışı ve hata düzeltmeleri sağlıyor.

AMD tarafından AM4 ve HEDT TRX40 soketli Ryzen işlemciler için yeni çipset sürücüsü yayınlandı. 2.10.13.408 sürücüsü ile Ryzen sistemlerin performansının artırılması sağlanırken, bazı hata düzeltmeleri de getiriliyor.

İşlemcinin çeşitli işletim sistemi koşullarıyla uyum içinde nasıl çalıştığını belirleyen Ryzen güç planı, 6.0.0.3’ten 6.0.0.7 sürümüne yükseltme alıyor. Değişiklik günlüğünde yeni program desteği eklendiğinden bahsediliyor ancak eklenen destek tam olarak detaylandırılmıyor. Ek olarak, yonga seti güncellemesi MicroPEP sürücüsü için yeni program desteği ekliyor. MicroPEP sürücüsünün çipin farklı güç durumları ve frekansları arasındaki geçişleri yönetmeye yardımcı olduğunu not olarak düşelim.

AMD ayrıca, I2C sürücüsünü de güncelliyor ve saat frekansı ayarı yapıyor. Bu nedenle AMD’nin güç/frekans yönetimi alt sistemlerinde ince ayar yaptığı görülüyor. PCI sürücüsü ve SFH sürücüsü için hata düzeltmeleri de dahil olmak üzere değişikliklerin yanı sıra, birkaç yonga seti yükleyici sorunu da çözülüyor.

Sisteminizden en iyi performansı almak için yeni yonga seti sürücüsünü AMD destek sayfasından hemen indirebilirsiniz.