Anasayfa Haber Google, Arabalar için Android Uygulama Kitaplığını Duyurdu

Google, Arabalar için Android Uygulama Kitaplığını Duyurdu

Google Araba Android Uygulama Kitaplığı

Arama motoru ve yazılım devi Google, arabalar için Android Uygulama Kitaplığı’nın açık beta sürümünü kullanılabilir hale getirdi.

Google, son birkaç yıldır telefonunuzu arabanızın ekranına bağlamanıza ve böylece bildirimlerinizi, müziğinizi ve navigasyonunuzu ona yansıtmanıza olanak tanıyan Android Auto için çaba gösteriyordu. Şirket Ağustos ayında daha geniş bir uygulama yelpazesine izin vermek için ekosistemini genişleteceğini duyurdu. Google, şu anda tüm geliştiriciler için açık beta sürümünde kullanıma sunulan Android for Cars Uygulama Kitaplığı’nı geliştirmek amacıyla, erken erişim programı üzerinde çalışıyor.

Google Araba Android Uygulama KitaplığıKitaplık, geliştiricilerin Android Auto’da navigasyon, şarj ve park uygulamalarını tasarlamalarına, oluşturmalarına ve test etmelerine olanak tanıyor. Google, uygulamaların sürüş sırasında birisi tarafından kullanılacağından, geliştiricilerin tasarım ve uygulama kalitesi yönergelerine aşina olmalarının çok önemli olduğunu da vurguluyor. Bu sayede oluşabilecek olumsuz durumların da önüne geçilebilmesi hedefleniyor.

Geliştiriciler uygulamayı test ederken, bir arabanın bilgi-eğlence erkanında kullanabileceğiniz yetenekleri yansıtan bir emülatör olan Masaüstü Ana Ünitesi’nden (DHU) yararlanabilecek. DHU artık farklı ekran boyutlarının yanı sıra, dokunmatik yüzey girişini destekleyen bilgi-eğlence panellerini de destekliyor. Google, her şeyden önce uygulamalarının, sürücülerin dikkatini dağıtmaması için özen gösteriyor. Sesli komutlar ve basit bir görsel tasarım ile uygulamaları takip ederek dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirmeyi hedefliyor.

Google’ın önümüzdeki aylarda Play Store’da beta uygulamalarının yayınlanmasını saylayacağını açıkladığını belirtelim.