Anasayfa Haber Intel, NAND Bellek Bölümünü SK Hynix’e Sattı

Intel, NAND Bellek Bölümünü SK Hynix’e Sattı

Intel GPU

Intel ile SK Hynix arasında 9 milyar dolarlık önemli bir anlaşmaya imza atıldı.

Intel, NAND bellek ve depolama bölümünü 9 milyar dolar karşılığında SK Hynix’e sattıklarını duyurdu. SK Hynix’in DRAM ve flaş bellek çipler ile kurumsal SSD üreten Güney Koreli bir yarı iletken tedarikçisi olduğunu da not olarak düşelim. Hatta şirket en büyük çip üreticilerinden birisi ve en büyük üçüncü yarı iletken şirketi konumunda.

Intel’in 2017’de açıkladığı Optane işini sürdüreceğinin de altını çizmek gerekiyor. Öte yandan, Çin’deki NAND SSD, NAND bileşeni ve yonga plakası ile Dalian NAND üretim işi Koreli şirkete satılıyor. 2021’in sonlarında gelecek onay ve 7 milyar dolarlık ilk ödeme sonrasında belirtilen tüm işletmeler ve fikri mülkiyetler, SK Hynix’in olacak. Intel, anlaşmanın resmen kapanmasının beklendiği ve kalan 2 milyar doların ödendiği 2025 yılına kadar üretim sürecine her zamanki gibi devam edecek.

SK Hynix, Intel’in teknolojisini ve çözümlerini kullanarak kendi kurumsal SSD portföyünü büyütmeyi ve geliştirmeyi planlıyor. Öte yandan Intel, bu satın alma işleminden elde edilen geliri yapay zeka ve 5G gibi uzun vadeli çabalarının büyümesi için kullanmayı planlıyor.