Anasayfa Haber Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.10.1 Sürücüsü Yayınladı

Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.10.1 Sürücüsü Yayınladı

Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.10.1

Yeni sürücü, Doom Eternal: The Ancient Gods ve Watch Dogs: Legion için gelişmiş destek sunuyor.

AMD, yeni oyunlar için destek ekleyen Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.10.1 sürümünü yayınladı. Sürücü, Bethesda’nın bugün yayınlanan Doom Eternal: Ancient Gods Part One adlı yeni Doom genişletmesi için optimize edildi. Ayrıca yeni sürücü güncellemesi, bundan yaklaşık bir hafta sonra piyasaya çıkacak olan Ubisoft Toronto’s Watch Dogs: Legion için de optimizasyonları içeriyor. Bunların yanında geçmişte piyasaya çıkmış olan Dirt 5 ve World of Warcraft: Shadowlands optimizasyonları da güncelleme içerisinde yer alıyor.

Yeni güncelleme aşağıda listelenen birkaç hata düzeltmesini de barındırıyor;

  • Radeon RX 5000 serisi grafik kartlarında HDMI aracılığıyla bir Ses Video Alıcısı bağlandığında sesin istikrarsızlık yaşama sorunu düzeltildi.
  • Radeon FreeSync aktif iki veya daha fazla ekranlı sistemlerde Vulkan API oyunlarından çıkarken yaşanan kare hızı dalgalanması sorunu düzeltildi.
  • YouTube’a içerik yükleme veya yayın yapma sırasında yaşanan bazı hatalar giderildi.
  • Genshin Impact oyununun Radeon Software oyun sekmesinde listelenmeme sorunu giderildi.
  • “Kabarcıklar” gibi bazı belirli Windows ekran koruyucuların, Radeon RX 5000 serisi ekran kartlarına sahip bilgisayarlarda, uygulamanın çökmesine sebep olduğu sorun giderildi.
  • Radeon RX 5000 serisi ekran kartlarında, Radeon FreeSync etkin iki veya daha fazla bağlı ve yüksek yenileme hızlı ekranın yarattığı masaüstü veya boşta grafik bozulması sorunu giderildi.
  • Radeon Ayarları üzerinden Radeon Software 2019 Edition sürümlerinden Radeon Software Adrenalin 2020 Edition sürümlerine yükseltme yaparken çıkan hata mesajları giderildi.

Radeon 20.10.1 sürücüsü, HD 7000 (M) serisi ve üzeri tüm AMD GPU’larla ve E serisi ile üzeri AMD APU’larla uyumlu. Şirket, bu sürücünün mobil sistemlerle de uyumlu olduğunu belirtiyor fakat herhangi bir sorun ortaya çıkması durumunda OEM tarafından sağlanan sürücülere geri dönmenizi öneriyor. AMD ayrıca kullanıcıları, Radeon Ayarları uygulamasının Sistem sekmesinde bulunan “Hata Raporunu Başlat” aracını kullanarak aktif olarak hata ve sorunları bildirmeye çağırıyor.

Son olarak, yeni yazılım güncellemesini, AMD’nin internet sitesinden veya halihazırda bilgisayarınızda bulunan Radeon Software programı üzerinden indirebileceğinizi belirtelim.