Anasayfa Video Logitech G203 Lightsync Oyuncu Faresi İncelemesi

Logitech G203 Lightsync Oyuncu Faresi İncelemesi

G203 LightSync ile yeni bir fiyat performans oyuncu faresi adayı karşımızda! Peki Logitech bu modelde G203’ü nasıl geliştirmiş, neler sunuyor? Oyun performansı, tasarımı, artıları ve eksileriyle 2020 model G203 Lightsync’e birlikte bakalım…

Yurtdışı fiyatı 40 USD olan Logitech G203 LightSync oyuncu faresi, Türkiye’de 250 TL civarına bulunabiliyor. Markanın hesaplı, hafif ve hızlı bir modeli. Daha önce piyasada gördüğümüz G203 Prodigy modelinin yenilenmiş sürümü ve doğal olarak bazı yerlerde G203 2020 modeli olarak da karşınıza çıkabiliyor.

Öncelikle eski model ile arasındaki en büyük fark tek bir şerit değil, çok bölgeli RGB ile gelmesi. Bu sayede RGB efektlerinde dalga hareketi gibi çeşitlendirmelere imkan sağlıyor. Elbette Logitech’in bu fareyi piyasaya sürme sebebi sadece RGB güncellemesi yapmak değil. Yeni bir model ile hesaplı ve rekabetçi modellerini hem tekrar hatırlatmak, hem de güncel devamının piyasada olmasını sağlamak.

Hafif Tasarım

G203’ün en beğendiğimiz özelliği hafifliği ve bu sayede hızlı hareketi oluyor. Örgüsüz kablosu son derece kolay hareket ediyor ve özellikle daha önceki Prodigy modeline göre daha da hafif, esnek hale getirilmiş. Yani olay sadece RGB değişimi değil, ince dokunuşlar var. Ayrıca yurtdışında Prodigy daha ucuza bulunabilse de Türkiye’de eski model ve yeni model hemen hemen aynı fiyata piyasada bulunuyor. Bu yüzden yenisini tercih etmekte fayda var.

Daha önceki 203 modellerinde bazı fareler bir iki yıl içerisinde çift tıklama sorunu gelişebiliyordu. Öte yandan bu sorun ile karşılaşmayan çok ciddi bir kullanıcı kitlesi de var. Yeni modelde benzer bir sorunun olup olmadığını da bir iki yıl içerisinde anlayacağız. Zira biz incelerken bu yeni fare sorunsuz çalışıyor. Tuş tıklama hissiyatı ve sesi son derece güzel ve verilen paraya göre performans açısından fazlasıyla değerli bir ürün.

Logitech G203 Lightsync

G203 Lightsync Teknik Özellikler

Gövde yapısı fotoğraflarda çok benzemese de elimin altındaki hissiyatı G305’i anımsatıyor, onun kablolu sürümünü kullanıyor gibi hissediyorum. G305 de Logitech fare ailesindeki favorim. Pek çok kullanıcı bu fareyi G Pro modeline de benzetiyor ancak sensör ve kablo çok farklı.

116.6 mm uzunluk, 62.5 mm genişlik, 38.2 mm yükseklik, 85 gram ağırlık ile boyutları ve ergonomisi değişmeyen farenin 1000 Hz yani 1 ms raporlama hızı var. Yine omron anahtarlar kullanılmış ve tuşların 10 milyon tıklama ömrü var. Normal oyuncular için 4 yıl, aşırı oyuncular için 2 yıl yüksek performanslı bir ömür sunabileceğini, ofis tarzı ya da düşük yoğunluklu kullanımda 8 yıl bile dayanabileceğini tahmin edebiliriz. Ancak her kullanıcının basma sertliği ya da kullanımda el ağırlığı, iklim koşulları aynı olmadığı için net ölçemeyiz.

Şekil olarak iki elle de kullanıma uygun, ancak iki tuşu sadece sol tarafta yer aldığı için ana kitlesi sağ elini kullananlar oluyor. Tam simetrik tasarıma sahip başka fareler solaklara daha uygun olacaktır.

Lightsync Ayarı

Kullanım Tecrübesi

CPI değeri 200’den 8000’e kadar Logitech G Hub ile ayarlanabiliyor. Öte yandan tepedeki hassasiyet değiştirme tuşuna kazayla basmak ve oyunda değiştirmek mümkün. Bu tuşu biraz daha içeri gömülü yapmaları kesinlikle daha iyi olurdu.

Bu farenin 2.1 metrelik kablosu da ayrı bir tercih sebebi. TV’den oyun oynuyorsanız ya da uzak bir yere bağlamanız, kabloyu dolaştırarak masada kablolama yapmanız gerekiyorsa kesinlikle tercih sebebi. Evet kablosuz çok iyi fareler var ancak kablolu tercih eden ya da bütçesinden bu sayede biraz kısmak isteyenler için uzun kablo da gerekebiliyor. IKEA’nın altında kablo toplayıcısı olan bir masasını kullandığım için kablolu cihazlarımda alttan dolaştırıp toparlıyorum.

Logitech G203 Lightsync Sensör

Hangi fareyi kullanıyorum? Kablosuz G305 modelini, ancak siz benzer bir masada daha ucuza benzer bir performans almak için G203’ü de tercih edebilirsiniz. Bu uzun kablo masaüstü bilgisayarlarda sorun değil, ancak oyuncu laptoplarıyla kullanmak için fazla uzun diyebiliriz. Kablonun bir kısmını toparlayıp laptopun kenarına, arkasına atmanız gerekiyor.

Sonuç Değerlendirmesi

Sonuç itibariyle 200 TL civarına satılan bir fare için fazla iyi, hız, hassasiyet, hafiflik, eksiği yok fazlası var o da kablosu diyebiliriz. G305 kablosuz model için 480- 500 TL harcamadan yakın bir performans elde etmek için kesinlikle tercih edebilirsiniz. Zira piyasada benzer fiyata satılan rakiplere göre çok daha gelişmiş ve kaliteli bir ürün. Hem Türkiye’de, hem de dünya çapında en çok satacak oyuncu farelerinden biri olarak tavsiye ediyoruz.