Anasayfa Haber RX 6000 Big Navi İçin Yeni Detaylar: Güç Tüketimi, Bellek Yapısı ve...

RX 6000 Big Navi İçin Yeni Detaylar: Güç Tüketimi, Bellek Yapısı ve Çıkış Tarihi

AMD Radeon RX 6900XT

RDNA 2 grafik mimarisine dayanan tepe sınıf Big Navi ailesine ilişkin yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

AMD’nin Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarının resmi lansmanı için yaklaşık 1 haftalık süre kaldı. Alman yayıncı Igor’s Lab ise üst düzey RX 6000 serisi ekran kartlarına güç verecek olak AMD Big Navi GPU’ların güç tüketim değerlerini paylaştı. Bununla birlikte kartların bellek yapısı ve çıkış tarihi ile ilgili bazı detaylar da sunulmuş.

Geçtiğimiz hafta 2.4 GHz saat hızına ulaşan bir GPU’dan ve 255W TGP değerinden bahsetmiştik. Igor’un raporuna göre TBP (Total Board Power) ve TGP (Total Graphics Power- AMD için Typical Board Power) terimlerinin kullanımında bir yanlışlık var. NVIDIA’nın TGP değerlerinin tüm kartın güç tüketimine dayandığını biliyoruz. Buna GPU, VRAM, VRM, fanlar ve güçle beslenen her şey dahil ediliyor. TGP’nin AMD tarafında eşdeğeri ise TBP olarak kabul ediliyor.

RX 6000 Big NaviIgor, daha ömce 255W’de Navi 21 XT ve 220W’de Navi 21 XL GPU’ları gösteren rakamların aslında sadece GPU ve VRAM’i kapsadığını söylüyor. Bunun yanında Navi 21 “Big Navi” ailesinin güç tüketimi konusunda ayrıntılı tablolar paylaşılmış.