Anasayfa Haber Apple MagSafe, Android Telefonları da Şarj Edebiliyor

Apple MagSafe, Android Telefonları da Şarj Edebiliyor

Apple MagSafe Android

MagSafe şarj cihazının Android telefonlarda kullanılabildiği ortaya çıktı.

Apple tarafından iPhone 12 serisi ile birlikte tanıtılan MagSafe özelliği ile kullanıcıların akıllı telefona çeşitli aksesuarları takması mümkün hale geliyor. Hatta etkinlikte MagSafe kılıflar, şarj cihazları ve bir cüzdan tanıtılmıştı. Şimdi ise MagSafe şarj cihazı herhangi bir Android telefonda da çalışabildiği ortaya çıktı. Öte yandan, dikkat edilmesi gereken bir konu var.

MagSafe şarj cihazı, iPhone için standart Q kablosuz şarj matlarına göre çeşitli iyileştirmeler sunuyor. Öncelikle iPhone’unuzun arkasına takılıyor ve orada kalıyor. Kablosuz olarak şarj edilirken telefonunuzu kullanmanıza da olanak tanınıyor. MagSafe şarj cihazı, Qi kablosuz şarj cihazından sonra doğru yerleştirildiğinde Android telefonları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

iPhone 12 serisinde, MagSafe şarj cihazı 15W’a kadar şarj hızı sağlayabiliyor. Bunu da iPhone’a manyetik olarak bağlanma mekaniği sayesinde başarıyor. Android tarafında ise bir MagSafe şarj cihazı 7.5W güç sağlayabiliyor. Yani Apple şarj cihazı, herhangi bir Android akıllı telefonu kablosuz şarj için çok da düşük sayılmayacak bir hızla şarj edebiliyor. Yine de bu telefonlar, iPhone gibi eşmerkezli daireler halinde düzenlenmiş bir dizi mıknatısla birlikte gelmediğinden, MagSafe şarj cihazı bunlara takılamayacak. MagSafe şarj cihazı, altındaki bobinle ortalanıyor ve şarj olmaya başlıyor. Daha önce de belirtildiği gibi, manyetik eklenti iPhone 12 kadar güçlü olmayacak.

Kısacası, MagSafe’i Android için kullanabilecek olsanız da daha yüksek şarj hızları isteyenler için pek de iyi bir seçenek değil.