Anasayfa Haber Minecraft Java Edition, Microsoft Hesabı Gerektirecek

Minecraft Java Edition, Microsoft Hesabı Gerektirecek

Minecraft Java Edition Microsoft Hesabı

Minecraft Java Edition oynamak için Microsoft hesabı zorunlu hale geliyor.

Artık Minecraft: Java Edition olarak anılan orijinal Minecraft sürümünü oynamak için yakın zamanda bir Microsoft hesabı sahibi olunması gerekecek. Bunun sebebi, gelecek yıl mevcut oyuncuların da Microsoft hesaplarına taşınacak olması. Bunun bir zorunluluk olacağını ve yeni hesaba geçmezseniz oyunu oynayamayacağınızı belirtelim.

Minecraft geliştiricisi Mojang, Microsoft hesaplarının normal bir hesaba kıyasla bir dizi avantaj sunduğunun altını çiziyor. Bu avantajlar ise iki faktörlü kimlik doğrulama ile ek güvenlik, Minecraft evrenindeki farklı oyunları aynı hesaba bağlama, gelişmiş ebeveyn denetimleri ve sohbet mesajlarını ve davetlerini engelleme olarak örneklendiriliyor.

Microsoft hesabı dışında bu geçişle büyük değişiklikler sunulmuyor. Mevcut skin ve modlar da çalışmaya devam edecekken kullanıcılar aynı kullanıcı adlarını devam ettirebilecek. Microsoft ise küçük bir hediye olarak karakteriniz için özel bir pelerin verecek. Hatta daha sonra başka hediyelerin de verilebileceği söyleniyor.

Yeni oyuncular için Microsoft hesabı gereksinimi sonbahar itibarıyla zorunlu olacak. Mevcut oyuncular ise sıraları geldiğinde nasıl geçiş yapacakları hakkında bir e-posta alacak.