Anasayfa Haber Microsoft Forms Herkesin Kullanımına Açıldı

Microsoft Forms Herkesin Kullanımına Açıldı

Microsoft Forms

Microsoft Forms ile kolayca anket ve testler oluşturup sonuçlarına bakabilirsiniz.

Microsoft, Forms adlı anket ve test oluşturma aracının kişisel kullanım için tüm kullanıcılara sunulduğunu duyurdu. İlk olarak 2018 yılında kurumsal kullanıcılara açılan ve eğitim için de mevcut olan Microsoft Forms, artık herkes tarafından kullanılabilir durumda. Araç ücretsiz olsa da bazı ekstra özellikleri açmak için Microsoft 365 abonesi olunması gerektiğini de not olarak düşelim.

Kullanıcıların çeşitli yanıt seçenekleriyle anketler veya testler oluşturmasına olanak sağlayan Forms, uzun yanıtlara izin verme veya belirli soruları gerektiği gibi işaretleme seçenekleriyle birlikte metin girişi, çoktan seçmeli bir seçim listesi, açılır listeler, takvim tarihleri ​​gibi detaylara izin verebiliyor.

Ek olarak Forms, kullanıcıların sıfırdan başlamasına gerek kalmaması için şablonlara da sahip. Ayrıca, yanıtlayanlar için formun görünümünü özelleştirmek için temalar da sunuluyor. Önceden belirlenmiş bazı temalara ek olarak, bir anketin görünümünü özelleştirmek için fotoğraf yükleme seçeneği de sağlanıyor.

Anketleri bir bağlantı veya QR kodu kullanan herkesle paylaşmak mümkün. Anket oluşturucular, anketin sonuçlarını Forms içinde gerçek zamanlı sonuçlar ve buna izin veren sorular için otomatik olarak oluşturulmuş grafikler ile görebiliyor. Sonuçları Excel‘e de aktarabiliyorsunuz.

Forms için bu adresi ziyaret edebileceğiniz gibi Office mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz.