Anasayfa Haber Samsung Akıllı Telefonlar Spam Aramaları Engelleyebilecek

Samsung Akıllı Telefonlar Spam Aramaları Engelleyebilecek

Samsung akıllı telefonlar spam aramaları engelleyecek

Samsung akıllı telefonlar, yakında gelecek olan özellikle beraber spam aramaları tespit edip otomatik olarak engelleyebilecek.

Samsung akıllı telefonlar için yeni bir özellik geliyor. 2021 yılında yayınlanacağı ifade edilen özellikle beraber kullanıcıları rahatsız eden spam aramaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Spam aramaları bildirme konusunda Hiya ile bir iş birliği yapacağını duyuran Güney Koreli şirket, 2025 yılına kadar bu ortaklığın devam edeceğini belirtti. Bu ortaklıkla birlikte akıllı telefonlarını spam aramalara karşı korumayı hedefleyen Samsung, önümüzdeki yıl yeni spam arama algıma özelliğini kullanıcılara sunacak.

Akıllı Arama olarak isimlendirileceği ifade edilen bu özelliğe ise Arama Ayarları menüsünün altından erişebilecek. Akıllı Arama özelliğini aktif eden kullanıcılar ise herhangi bir ek işlem yapmadan tek bir hamleyle spam aramaları engelleyebilecek.

Şimdilik bahsi geçen özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak, yapılan açıklamalarda söz konusu bu özelliğin ilk olarak Galaxy Note ve Galaxy S serisi gibi amiral gemisi telefonlarda kullanılacağı belirtiliyor.