Anasayfa Haber Microsoft, Taşınabilir Veri Merkezi Geliştiriyor

Microsoft, Taşınabilir Veri Merkezi Geliştiriyor

microsoft taşınabilir veri merkezi

Microsoft, bulut sistemlerini uzak alanlara taşımak için taşınabilir, kutu şeklinde bir veri merkezi geliştiriyor.

Microsoft, geleceğin bulut bilişimde olduğuna inanıyor ve bununla ilgili planlamalar yapıyor. Ancak, durum böyleyken, şirketin bu hizmetleri uzak bölgelerdekilere sunması için çok daha iyi bir yola ihtiyaç duyması beklenebilir. Bu alanlar, mevcut bulut altyapısından yoksun olabilir veya internete sınırlı erişime sahip olabilir. Her iki durumda da Microsoft, bu ikilemle mücadele etmek için planlamalar yapmaya başladı.

Microsoft, Azure Modüler Veri Merkezi veya MDC adını verdiği veri merkezini geliştiriyor. Bu taşınabilir veri merkezleri, Elon Musk’ın Starlink uydu geniş bant hizmetiyle entegrasyon sayesinde dünyanın herhangi bir yerinde kullanılabilecek. Microsoft ayrıca Starlink ve Azure için Elon Musk’ın şirketi ile daha fazla çalışmayı umuyor, ancak bu ortaklığın getirilerinin ne olacağı henüz belli değil.

Microsoft, olumsuz hava koşulları, yüksek sıcaklıklar ve nem gibi fiziksel tehlikelerin yanı sıra, radyo frekansları gibi daha az belirgin risklere karşı MDC ile tam güvenlik vaat ediyor. Microsoft’tan Bill Karagounis bir blog gönderisinde, “MDC, müşterilere uygulamaları Azure’a geçirmeleri için bir yol sunarken, aynı zamanda bu iş yüklerini kendi veri merkezlerinde düşük gecikmeleri bağlantılarla çalıştırmaya devam edebilir” diye yazıyor. “Bu, iş yüklerini Azure API’ye dönüştürmek için bu uygulamaları şirket içinde veya genel ya da bağımsız bulutlarda çalıştırmaya devam etme seçeneği ile basamak sağlar” diye de ekliyor.

microsoft azure

Microsoft, MDC müşterilerinin bir ağa tam, sınırlı veya sıfır erişimle erişmesine izin verebilmesi nedeniyle diğer bulut çözümlerinden farklı olduğunu söylüyor. Karagounis, “Bu, müşterilerin Azure bulutunun gücüne kendi şartlarına göre erişmesine olanak tanıyan benzersiz ve güçlü bir özelliktir” şeklinde bu durumu destekler bir açıklamada bulundu. MDC’ler artık “savunma ve özel sektör kuruluşları” ile kullanılabilir. Böyle bir organizasyonda yetkili olan kimseler, birimlerden birine nasıl ulaşabileceği konusunda daha fazla bilgi edinmek için şirketle iletişime geçebilir.

Son olarak, yeni taşınabilir veri merkezleri ile ilgili daha detaylı bilgilere önümüzdeki günlerde erişebilmeyi beklediğimizi belirtelim.