Anasayfa Haber MSI, 400 Serisi Anakartlarda Soğutucu Tipine Özel Güç Ayarı Sunuyor

MSI, 400 Serisi Anakartlarda Soğutucu Tipine Özel Güç Ayarı Sunuyor

MSI Anakart

Yeni CPU Cooler Tuning desteği ile birlikte 10. nesil Comet Lake işlemcilerden daha iyi performanslar elde etmek mümkün.

MSI, Intel Comet Lake işlemcilerde PL1 ve PL2 turbo değerlerini değiştirmek için yeni bir otomatik yöntemi kullanıma sunuyor. İlk olarak ComputerBase‘de ayrıntılı olarak açıklanan bu yenilik, BIOS’ta bilgisayarınızdaki soğutma çözümüne bağlı olarak yeni PL1 ve PL2 değerlerini ayarlayan bir soğutma seçeneği getiriyor.

CPU Cooler Tuning ile UEFI/BIOS’ta hangi soğutma çözümünü kullanacağınızı seçebiliyorsunuz. Her bir seçeneğin PL1 ve PL2 için belirli parametreleri var. Boxed Cooling (kutulu soğutma) adı verilen mod için, PL1 ve PL2 değerleri varsayılan olarak ayarlanıyor.

MSI, 400 Serisi Anakartlarda Soğutucu Tipine Özel Güç Ayarı SunuyorTower Air Cooler (Kule tipi hava soğutma) ve Water Cooler (sıvı soğutma) seçeneklerinde ise PL1 ve PL2, 255W’lık bir değere varıyor. Yani CPU bu senaryoda 255W güç tüketebiliyor. Bu seçenekler ayrıca PL1 ve PL2 sürelerini uzun tutarak çekirdeklerin daha uzun süre yüksek frekansta çalışmasına olanak tanıyacak. Gerekirse bu değerleri manuel olarak ayarlamak da mümkün.

Sonuç olarak, soğutucu yeterince verimli olduğu sürece kullanıcılar daha iyi performans alabilecek ve güç sınırları daha yüksek değerlere ayarlanabilecek. Bu özelliğin Z490, B460 ve H410 anakartlar için geçerli olduğunu da ekleyelim.