Anasayfa Haber iPhone 12’nin Seramik Kaplaması Ne Kadar Dayanıklı?

iPhone 12’nin Seramik Kaplaması Ne Kadar Dayanıklı?

iPhone 12 düşme testi yayınlandı

iPhone 12 modellerinin sağlamlığıyla ilgili ilk test sonuçları gelmeye başladı.

Bildiğiniz üzere Apple, 13 Ekim tarihinde düzenlemiş olduğu iPhone 12 lansmanıyla beraber yeni nesil telefonlarının seramik kaplama ile korunduğunu duyurmuştu. Yeni iPhone modellerinin sağlamlığı kullanıcılar tarafından merak edilirken bugün ise iPhone 12 düşme testi videosu yayınlandı. 

iPhone 12 Düşme Testi Yayınlandı

Bu yılki iPhone modellerinin özel olarak geliştirilmiş olan seramik kaplamayla korunduğunu açıklayan Apple, bu kısımda ise yeni nesil telefonların düşmeye karşı dört kat daha dayanıklı olduğunu da ifade etmişti.

Apple’ın iddialı söylemleri kullanıcıları heyecanlandırırken, iPhone 12’nin ne kadar dayanıklı olduğunu gözler önüne seren düşme ve dayanıklılık testleri yayınlanmaya başlandı.

Bu doğrultudaysa yeni nesil iPhone modellerinin dayanıklılığını test eden EverythingApplePro ve MobileReviewsEH, yeni nesil telefonların, serinin önceki modellerine kıyasla daha dayanıklı bir yapıya ev sahipliği yaptığını ifade ediyor.

Aynı zamanda yayınlanan test sonuçlarına göre serinin yeni üyelerinin 442 Newton (45 kg) kuvvetine kadar dayanıklılık sergilediğini de görmekteyiz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl duyurulan iPhone 11 modelleri 352 Newton kuvvetine kadar dayanıklılık sergilemişti. Fakat bugün yayınlanan dayanıklılık testi sonuçlarına sonuçlarına göre, yeni nesil iPhone modellerini koruyan seramik kaplamanın oldukça iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Bunun haricinde EveryThingApplePro da yeni nesil iPhone modellerini yaklaşık 3 metre kadar yükseklikten yere bıraktı. Bu kısımdaysa cihazların minimum ekran hasarıyla testleri tamamladığını ifade eden EveryThingApplePro, ayrıca cihazların arka yüzeyinin seramik kaplama ile korunmadığından dolayı parçalandığını da belirtti.