Anasayfa Haber Apple, iOS için iMovie’ye HDR Desteği Getirdi

Apple, iOS için iMovie’ye HDR Desteği Getirdi

iPhone 12 Pro

Teknoloji devi Apple, iOS için iMovie uygulamasını güncelleyerek, iPhone 12 serisi çıkmadan önce HDR desteğini ekledi.

iPhone 12 Pro’nun en önemli özelliklerinden biri olan Dolby Vision HDR, zengin gölgeler ve ayrıntılarla saniyede 60 kareye kadar çekim yapmanızı sağlıyor. Şimdi ise iMovie uygulaması, HDR özelliğini destekleyen yeni bir güncelleme aldı. Apple’ın en son amiral gemisi cihazlarından daha eski iPhone’larda bile artık HDR videoları doğrudan “Fotoğraflar” kitaplığınızdan görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Özellik, bu cihazlardan birine sahipseniz sizin için de mevcut olacaktır; ikinci nesil iPhone SE, iPhone 8 Plus, iPhone X veya üstü, iPad mini (5.nesil), iPad (7.nesil) veya üstü, iPad Air 3 veya üstü ve 10.5 inç iPad Pro veya üstü.

iMovie HDR

Ayrıca, “Paylaş” sayfasının üst kısmında, bir dosyayı paylaşmak istediğinizde çözünürlük, kare hızı ve HDR seçenekleri sunan yeni bir seçenekler düğmesi bulacaksınız. Ancak 4K videoları 60 FPS’te içe aktarmak ve paylaşmak istiyorsanız, Apple’ın daha yeni cihazlarına sahip olmanız gerekiyor. Yukarıda listelenen cihazlara ek olarak iPhone 7 ve üstü ile iPad 6 ve üstü cihazlarına sahipseniz, bu özellikten de yararlanabileceksiniz.

Yeni güncellemenin içeriği yalnızca HDR desteği değil. Bu güncelleme ile birlikte sunulan diğer özellikler arasında yeni animasyonlu başlıklar, slayt, bölünmüş ve çift renkli kromatik, filminize düz, gradyan ve desenli arka planlar ekleme yeteneği ve kullandığınız filtrelerin yoğunluğunu ayarlamak için kullanabileceğiniz bir kaydırıcı bulunmaktadır.

9to5Mac’te de yer alan bir bilgiye göre Apple, iPhone ve iPad’teki GarageBand için de bir güncelleme yayınladı. GarageBand’in yeni özellikleri arasında, ana ekrandaki uygulama simgesine veya çok daha uzun bir şarkı uzunluğuna basarak bir ses kaydı başlatma yeteneği bulunuyor.

Yeni güncellemenin, yukarıda belirttiğimiz cihazlar için indirmeye hazır olduğunu belirtelim.