Anasayfa Haber Gigabyte, RTX 3070 Ekran Kartı Modellerini Listeledi

Gigabyte, RTX 3070 Ekran Kartı Modellerini Listeledi

Gigabyte RTX 3070 Aorus Master

Gigabyte RTX 3070 ekran kartları, AORUS Master, Gaming, Eagle ve Vision olmak üzere dört modelle satışa çıkacak.

NVIDIA’nın GeForce RTX 3070 ekran kartları 29 Ekim’de perakende satışa çıkmaya başlayacak. ASUS ve MSI‘ın özel soğutma tasarımlarına daha önce göz atmıştık. Gigabyte ise RTX 3070 ailesinde dört farklı modele yer vermiş.

RTX 3070, 256 bitlik bir veri yolunda 8 GB GDDR6 bellek ve 5888 CUDA çekirdeğine sahip. 220W TDP değerine sahip olan GPU, NVIDIA’ya göre RTX 2080 Ti modelinden daha performanslı.

Gigabyte’ın ekran kartlarının birçok detayı belli olsa da frekans değerleri ne yazık ki henüz belirtilmemiş.

Gigabyte RTX 3070 AORUS Master

AORUS Master, Gigabyte markalı kartların en donanımlısı ve en güçlü soğutmaya sahip modeli. Üç fanlı tasarımla gelen kart neredeyse dört PCIe yuvası kaplıyor. Birçok farklı modelde gördüğümüz gibi orta fan, etrafındaki fanların tersi yönünde dönüyor ve böylece hava akışı için daha iyi verimlilik sağlanıyor.

Gigabyte RTX 3070 AORUS Master

Estetik açısından kart oldukça koyu siyah renge bürünmüş ve RGB detayları ile birlikte oldukça alımlı görünüyor. AORUS Master’ın kenarına ayrıca bir LCD ekran da yerleştirilmiş. Bu ekran, CPU ve GPU için sıcaklık verilerini gösterebilirken, özelleştirilebilir metin veya görseller de görüntülenebiliyor. Diğer modellerden farklı bir detay olarak AORUS Master’da 2×8 pin güç bağlantısı yer alıyor.

Gigabyte RTX 3070 AORUS Master

Gigabyte RTX 3070 Gaming & Eagle

Gigabyte RTX 3070 Gaming ve Eagle ekran kartları, mevcut RTX 3080 varyantlarına benzer, ancak yükseklik açısından daha küçük bir form faktöre sahip. RTX 3070 Eagle, eşdeğer RTX 3080 modelinden yaklaşık 10 mm daha kısa. Gaming modeli ise 5 mm kadar daha kısa boyutta.

Gaming modeli, RTX 3080’deki aynı soğutucu ve ısı borusu tasarımıyla destekleniyor. Eagle sınıfında ise altı ısı borusu yerine beş ısı borusu kullanılmış.

Gigabyte RTX 3070 Gaming & Eagle

Bunun yanı sıra tasarım dili her iki kart için de aynı kalmış. RTX 3070 Gaming, kartın üst ve sol alt köşesindeki gümüş desenlerle birlikte tamamlanan siyah bir renge sahip. Ayrıca bu model AORUS Master’a biraz daha benziyor.

Gigabyte RTX 3070 Gaming & Eagle

Eagle ise mavi bir Eagle logosuyla dikkat çekiyor ve geri kalan kısımlarda gri tonlarına yer verilmiş. Ek olarak Eagle’ın diğer modellere göre daha sade tasarlandığını söyleyebiliriz.

Gigabyte RTX 3070 Gaming & Eagle

Son olarak, her iki ekran kartının da 8+6 pin güç bağlantısı gerektirdiğini belirtelim. Eagle serisi standart ve OC olmak üzere ikiye ayrılıyor. OC modeli muhtemelen fabrika çıkışlı olarak biraz daha yüksek saat hızlarıyla gelecek.

Gigabyte RTX 3070 Gaming & Eagle

Gigabyte RTX 3070 Vision

Gigabyte’ın Vision serisi, geleneksel oyun kartlarından ziyade içerik üreticiler ve profesyonelleri hedefleyen bir alt markalama. Bu versiyon, beyaz ve gümüş kaplamasıyla birlikte yine oldukça alımlı görünüyor.

Gigabyte RTX 3070 Vision

RTX 3070 Vision, Eagle ve Gaming serilerinde bulunan Windforce soğutucularına benzer üç fanlı bir soğutucu tasarıma sahip. Bu tasarımda dört bakır ısı borusu, bir alüminyum soğutucuya bağlanıyor. Ayrıca soğutucuya bağlanan diğer bir ısı borusuyla birlikte sayı beşe çıkıyor ve ekran kartı içerisindeki bileşenlerin soğutması sağlanıyor.

Gigabyte RTX 3070 Vision