Anasayfa Haber RTX 3070 Ekran Kartlarında Stok Sorunu Yaşanmayabilir

RTX 3070 Ekran Kartlarında Stok Sorunu Yaşanmayabilir

Nvidia GeForce RTX 3070

Asya’lı perakendecilerden gelen bilgilere bakarsak, RTX 3070 stokları gayet iyi durumda.

Daha önce çok kez dile getirsek de bir kez daha belirtelim. RTX 3080 ve RTX 3090 olmak üzere Ampere ekran kartlarında tedarik ve stok sorunları yaşanıyor. Üstelik NVIDIA CEO’su, bu durumun 2021 yılına kadar süreceğini söylemişti. Ancak RTX 3070 konusunda durumlar daha iç açıcı görünüyor.

Asya Pasifik perakendecilerinden gelen raporlar, NVIDIA GeForce RTX 3070 ekran kartlarında diğer modellere göre daha fazla tedarik sağlanacağını gösteriyor. Yeni raporun kaynağı ise Japonya kaynaklı PC Watch.

PC Watch, çeşitli perakende kaynaklarını ziyaret etti ve tüm perakendeciler, NVIDIA GeForce RTX 3070’in daha üst sınıf RTX 3080 ve RTX 3090’a göre önemli ölçüde daha büyük stoğa sahip olduğunu garanti etti.

NVIDIA GeForce RTX 3070

Öte yandan bu GPU’nun 29 Ekim’e ertelenerek gecikmeli olarak piyasaya çıkacağını belirtmiştik ve muhtemelen tedarik sürecinde bu hamle de etkili oldu. Ek olarak, 29 Ekim itibarıyla stoklar çabuk tükendiği takdirde sonraki talebi karşılamak için yeterli miktarda tedarik sağlanacağı belirtiliyor.

Bu veriler sadece Asya Pasifik perakendecileriyle ilgili ve diğer bölgeler hakkında bilgimiz yok. Bunun yanında Danimarkalı perakendeci ProShop, NVIDIA GeForce RTX 3070 için kendi arz-talep istatistiklerini yayınladı ve toplam rakamın pek iyi olmadığı söyleniyor.

Öyle ki 499 dolarlık liste fiyatına sahip olan RTX 3070, sunduğu fiyat/performans oranıyla çok sayıda satış yapacak. Ayrıca satışların Radeon RX 6000 tanıtımının hemen sonraki gün başlayacağını not düşelim. Bu noktada pek çok tüketici, AMD’nin yeni RDNA 2 GPU mimarisiyle birlikte neler sunduğunu görme fırsatı bulacak.