Anasayfa Haber Samsung ve Stanford Üniversitesi 10.000 PPI Ekran Geliştirdi

Samsung ve Stanford Üniversitesi 10.000 PPI Ekran Geliştirdi

10.000 PPI Ekran

10.000 PPI OLED ekran teknolojisi, sanal ve artırılmış gerçeklik için ideal olacak.

Samsung ve Stanford Üniversitesi, inç başına 10.000 piksel çözünürlük destekleyen bir OLED teknolojisi geliştirdi. 10.000 PPI ekran, Oculus Quest 2 gibi bir sanal gerçeklik başlığını bırakın, birçok mevcut ekranda gördüğünüz çözünürlüğün çok ötesinde bir teknoloji.

Yeni OLED teknolojisi, biri gümüş ve diğeri nano boyutlu aralıklı yansıtıcı metalden yapılmış, yansıtıcı katmanlar arasında beyaz ışık yaymak için filmler kullanıyor. Bu optik meta yüzey, yansıtma özelliklerini değiştiriyor ve belirli renklerin pikseller arasında yankılanmasına izin veriyor. Tasarım, telefonlarda RGB OLED’lerde gördüğünüzden çok daha yüksek piksel yoğunluklarına izin verse de, bazı TV’lerdeki beyaz OLED’lerde gördüğünüz derecede parlaklığa zarar vermiyor.

Teknolojinin özellikle sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik için ideal olacağının altı çiziliyor. Ek olarak, ekran kapısı efektini ve hatta tek tek pikselleri göremeyeceğiniz neredeyse kusursuz bir görüntünün oluşmasına izin veriyor. Ekran kapısı efektinin ise ekrana çok yakından baktığınızda fark ettiğiniz pikseller arasındaki boşluklar olduğunu not olarak düşelim.

Teknolojinin oldukça pratik olduğuna da dikkat çekiliyor. Samsung halihazırda 10.000 PPI teknolojisini kullanan tam boyutlu bir ekran üzerinde çalışıyor. Bu da aralıklı tasarımın büyük ölçekli üretiminin önünü açıyor. Öte yandan, teknolojinin ne zaman herkes için ulaşılabilir olacağı belirsiz.