Anasayfa Haber Çinli Üreticiden Dört Çekirdekli Longsoon İşlemciye Sahip Dizüstü Bilgisayar

Çinli Üreticiden Dört Çekirdekli Longsoon İşlemciye Sahip Dizüstü Bilgisayar

BYD Electronics - Longsoon Dizüstü Bilgisayar Çin

BDY Electronics, Çin pazarı için ürettiği dizüstü bilgisayarını tanıttı. Bu dizüstü bilgisayarın kalbini oluşturan Longsoon, 14nm üretim teknolojisinin 2020 yılı için yeterli olduğunu söylüyor.

Çinli bir dizüstü bilgisayar üreticisi olan BDY Electronics, Longsoon’un yeni 14nm dört çekirdekli Dragon Core 3A4000 işlemcisini barındıran 13.3 inçlik dizüstü bilgisayarını duyurdu.

Bu bilgisayar oldukça sade bir tasarıma sahipken, kenarlarında ve klavye tuşlarında kırmızı detaylara yer verilmiş. 1.55 kg ağırlığa sahip laptop bir HDMI, bir USB-C ve iki USB 3.0 bağlantı noktasıyla geliyor.

Bu dizüstü bilgisayarın en büyük özelliği ise Longsoon’un en yeni 14nm dört çekirdekli 3A4000 CPU’sunu içermesi. Yeni işlemcinin önceki nesil 3A3000’den %100 daha güçlü olduğu söyleniyor. Öyle ki verimlilik, performans ve güç söz konusu olduğunda TSMC ve Intel gibi devlerden oldukça gerideler.

Öte yandan, yeni cihaz Çin pazarı için üretildiğinden, Windows işletim sistemi desteklenmiyor. Bu bağlamda tipik olarak değiştirilmiş Linux sürümleri olan Çince yerel işletim sistemlerine yer veriliyor. Bu da kullanıcıların istediği herhangi bir Linux dağıtımını yükleyebileceği anlamına geliyor.

BYD, yeni laptop için bir çıkış tarihi veya fiyatlandırma açıklamadı.