Anasayfa Haber iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Ekranlarının Uyumlu Olduğu Ortaya Çıktı

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Ekranlarının Uyumlu Olduğu Ortaya Çıktı

Elektronik cihazları parçalarına ayırmasıyla bilinen iFixit, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro ekranlarının birbiriyle uyumlu olduğunu ortaya koyuyor.

Yeni iPhone 12 serisinin sökümleri sırasında iFixit’teki onarım uzmanları, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun ortak bir dahili tasarımı paylaştığını keşfetti. Cihazların ekranları farklı parlaklık seviyeleri ile derecelendirilmesine rağmen, ekranların birbirinin yerine geçebilir olduğunu fark ettiler. Bununla da kalmayarak, pillerin ve Tactic Engine gibi ekstra bileşenlerin iki model arasında tamamen aynı olduğuna inanıyorlar.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, önceki nesillerden çok daha fazla ortak noktaya sahip. Bu da şirketin, aradaki fiyat farkının çok olduğu yönündeki eleştirilere maruz kalmasına neden oluyor.

Geçen yılın modelleri iPhone 11 ve 11 Pro, boyut, malzeme ve tasarım açısından farklıydı. iPhone 11, iPhone 11 Pro’dan daha büyük olmasına rağmen, bu ayrımcı bir özellik değildi. Ek alan, tasarımı daha basit hale getirdi ve dolayısıyla yapımı daha ucuz hale geldi. iPhone 11 Pro ince, çerçevesiz ve verimli olması için daha gelişmiş bir ekran teknolojisine ihtiyaç duyuyordu. Ayrıca, yoğunluğunu artırmak için daha karmaşık bir pil tasarımına sahipti. Bu nedenle iki cihaz, tamamen farklı bir iç yapı gerektiriyordu. Aşağıdaki görüntülerde görebileceğiniz gibi, artık iPhone 12 ve iPhone 12 Pro için durum böyle değil.

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Ekranları

iPhone 12 serisi, amiral gemisi ve ikinci kademe modelleri birbirine daha çok yaklaştırdı. iPhone 12 Pro’nun sahip olduğu tek fiziksel iyileştirme, alüminyum çerçeveli olan iPhone 12’ye karşı paslanmaz çelik çerçeve, ekstra telefoto kamera ve LİDAR sensörüdür. Çerçevelerin tasarımı aynı, bu yüzden ortada büyük bir fark yok ve ekstra fotoğraf sensörlerinin kapladığı kısımda sadece iPhone 12’nin boş bir alanı var. Apple’ın cihazları bu kadar benzer hale getirme mantığı muhtemelen fiyata bağlı.

Yeni 5G bileşenlerinin çok pahalı olduğu ve Apple’ın ek bileşen maliyetlerini dengelemek için montaj hatlarını basitleştirmesi gerekebileceği bildirilmişti. iPhone 12 ve 12 Pro’nun temel modelleri arasındaki fiyat farkı 200 dolar olsa da, her ikisi de 128 GB depolama alanıyla yapılandırılırsa fiyat farkı 120 dolara düşüyor. Burada kullanıcılar şirkete şu soruyu soruyor; daha parlak bir ekran, paslanmaz çelik çerçeve ve telefoto lens 120 dolar değerinde bir farka değer mi?

Son olarak, kullanıcıların bu fiyat farkına ve özelliklere göre yeni nesil Apple akıllı telefonlara nasıl tepki vereceği merak konusu.