Anasayfa Haber NASA, Ay Yüzeyinde Su Bulduğunu Açıkladı

NASA, Ay Yüzeyinde Su Bulduğunu Açıkladı

NASA Ay yüzeyinde su bulduğunu duyurdu

NASA, Ay yüzeyinde su bulduğunu kamuoyuna duyurdu.

NASA, Ay yüzeyindeki araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapmış olduğu keşiflerle insanoğlunu heyecanlandıran Uluslararası Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bugün ise Ay’ın aydınlık yüzeyinde su bulduğunu müjdeledi.

NASA’nın açıklamalarına göreyse söz konusu keşfin, uçan gözlemevi SOFIA tarafınca yapıldığını görmekteyiz. Yapılan bu önemli keşfin hemen ardından ise NASA yöneticisi Jim Bridenstine, sosyal medya üzerinden bir takım açıklamalarda bulundu.

Bu kısımda Ay’ın güneşli yüzeyinde su bulduklarını belirten Bridenstine, bu suyun henüz kaynak olarak kullanıp kullanılamayacağını bilmediklerini de ifade etti. Ancak, bu keşfin oldukça önemli olduğunun da altını çizen yönetici, aynı zamanda bu gelişmenin Artemis keşif planları için anahtar niteliğinde olduğunu da söyledi.

https://twitter.com/JimBridenstine/status/1320757460269895680

Bildiğiniz üzere NASA uzunca bir süredir uzayda yaşamın olup olmadığını araştırmak için oldukça sıkı bir çalışma yürütüyor. Bu doğrultuda her bir gelişmeyi değerlendiren Uzay Dairesi, yürütmüş olduğu bu sıkı çalışmaların sonucunda Ay’da su bulmayı başardı.

Bunun haricinde NASA Ay yüzeyinde bulunan su miktarının da toplamda 340 gram olduğunu da belirtiyor. Tabi, şimdilik haberin başında belirtiğimiz gibi bu suyun kaynak olarak kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Fakat NASA’nın önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version