Anasayfa Haber Nintendo Switch Pro Mini LED Ekran İle Gelebilir

Nintendo Switch Pro Mini LED Ekran İle Gelebilir

Nintendo Switch Pro Mini LED ekran

Yeni Nintendo Switch Pro, mini LED ekran teknolojisiyle beraber piyasaya sürülebilir.

Önümüzdeki yıl tanıtılacağı tahmin edilen Nintendo Switch Pro modeliyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Economic Daily News tarafından paylaşılan rapora göre, yeni Nintendo Switch modelinin mini LED ekran teknolojisiyle beraber duyurulacağı iddia ediliyor.

Şimdilik Nintendo cephesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak şirkete yakın kaynakların elde ettiği bilgiler doğrultusunda, yeni nesil Switch Pro modelinde yer verileceği iddia edilen mini LED ekranlar için Nintendo’nun, Tayvanlı bir panel üreticisi olan Innolux Corporation ile görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Bildiğini üzere mini LED teknolojisi LCD ve OLED ekran panellerine kıyasla daha az pil tüketiyor. Bu da mini LED ekranlı Switch Pro modellerinin pil ömrü konusunda serinin önceki modellerine kıyasla bir adım önde olacağı anlamına geliyor.

Nintendo Switch Pro Mini Led ekran
Nintendo Switch Pro Mini Led ekran

Bunun dışında, düşük pil tüketimiyle ön plana çıkan bu ekran teknoloji sayesinde, hem çok daha iyi renkler hem de daha yüksek kontrast değerlerine ulaşılabiliyor. Bu teknoloji aynı zamanda kullanıcılara daha parlak paneller sunarak HDR’ın da önünü açıyor.

Ayrıca bu ekran teknolojisiyle birlikte yeni nesil modelin 4K çözünürlüğü de destekleyeceği ileri sürülüyor. Tabi, haberin başında da belirtiğimiz gibi şimdilik yapılan bu sızıntı hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat önümüzdeki günlerde söz konusu modelle ilgili daha net bilgilerin kullanıcılarla paylaşılması bekleniyor.