Anasayfa Haber Office iPadOS Sürümü Trackpad Desteğine Kavuştu

Office iPadOS Sürümü Trackpad Desteğine Kavuştu

Office iPadOS Trackpad

iPadOS için Office, trackpad desteği ile yeni bir deneyim sunuyor.

Microsoft, iPad için Office uygulamalarına gelen yenilikleri duyurdu. Bu yeniliklerin başında ise trackpad işlevleri için tam destek geliyor. Bu desteğin Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarını kapsadığını da belirtelim.

Şirket, Word’deki metinlerde gezinmek, PowerPoint’teki içeriği yeniden boyutlandırmak veya Excel’de hücreleri seçmek için bir fare veya Apple Magic Keyboard kullanıyorsanız yeni güncellemelerin kullanışlı olacağını ifade ediyor. Ayrıca imleç, üzerinde çalıştığınız içeriğe göre işlevini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Yeni iPad deneyimi, Office uygulamalarını Windows veya macOS‘ta kullananlara oldukça tanıdık gelecek.

Ek olarak Word, Excel ve PowerPoint deneyimlerine yeni başlangıç ​​ekranları ve yeni bir özellik menüleri şeridi eklenmiş durumda. Bu geliştirmelerin Fluent UI tasarımına uygun olarak daha temiz ve daha modern bir görünüm sağladığının altı çiziliyor.

Microsoft bu güncellemeler kademeli olarak kullanıma sunduğu için herkese ulaşması önümüzdeki birkaç haftayı bulabilecek. Önümüzdeki dönem içinse Excel’de çoklu belge desteği, bağlamsal menüler ve bulut dosyaları için çevrimdışı dosya desteği gibi yenilikler planlanıyor.