Anasayfa Haber Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee Hayatını Kaybetti

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee Hayatını Kaybetti

Lee-Kun-Hee

Samsung’un Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Samsung’un Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee’nin kalp krizi geçirip altı yıldan fazla hastanede kaldıktan sonra 78 yaşında öldüğü bildirildi. Lee Kun-hee, Samsung’un dünyanın en başarılı teknoloji şirketlerinden biri haline gelmesine yardımcı olmuştu.

Reuters’a göre, Samsung Group üyeleri 2019’da 289.6 milyar dolar gelir elde etti ve bu, Güney Kore’nin gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık %17’sini oluşturuyordu. Firma, bu başarıyı, Lee’nin 1987-2008 ve 2010-2020 yılları arasındaki başkanlığına borçludur. Samsung’a 1968 yılında ilk kez katılan ve 1987’de yönetim kurulu başkanlığını babasından devralan Lee, şirketin dünya çapında bir elektronik firması olmasını sağladı. Şirket, Lee’nin yönetiminde Fortune dergisinin 2007’deki “Dünyanın En Büyük 100 Şirketi” listesine girmeyi de başarmıştı.

lee kun-hee

Bu süreç sonrasında Lee Kun-hee, 2014 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. O günden bu yana da şirketin başına oğlu Lee Jae-yong geçmişti. Bir nevi babasına vekalet ediyordu. 2014’ten bu yana hastanede tedavi gören Lee Kun-hee, geçtiğimiz Pazartesi günü hayatını kaybetti. Lee’nin ölümünün kesin nedeni henüz açıklanmış değil. Bir vasiyet bırakıp bırakmadığı da henüz bilinmiyor. Samsung’un bir aile şirketi olması bakımından, geride kalanlar arasında şirketin başkanlığı konusunda bir çekişme yaşanıp yaşanmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Zira, Lee’in 3 çocuğu bulunuyordu.

Son olarak Samsung’tan yapılan açıklamaya göre, Lee Kun-hee’nin cenazesinin küçük bir merasim şeklinde aile arasında yapılacağını belirtelim.