Anasayfa Haber YouTube Mobil Uygulamasına Yeni Özellikler Geliyor

YouTube Mobil Uygulamasına Yeni Özellikler Geliyor

YouTube Mobil uygulaması

Kısa bir süre önce yapılan duyuruyla beraber YouTube Mobil uygulamasının yeni özellikleri tanıtıldı.

YouTube Mobil uygulamasına gelecek olan yeni özellikler yayınlanan blog yazısıyla beraber resmi olarak tanıtıldı. Bu özellikler arasında video bölümlerini listeleme, gelişmiş oynatma sayfası ve altyazıyı kolayca açıp/kapama gibi işlevler yer alıyor.

Milyonlarca kullanıcı tarafından YouTube Mobil uygulamasına yeni işlevler ve özellikler geliyor. Gelen bu özelliklerle beraber kullanıcı deneyimini daha da üst seviyeye çıkartmayı planlayan YouTube, ayrıca bazı pratik özellikleri de kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan YouTube’un mobil uygulaması için tanıtılan yeni özellikler ile sizleri baş başa bırakalım.

 

Video Bölümlerini Listeleme

YouTube’un mobil uygulamasına yeni gelecek olan özellik sayesinde kullanıcılar artık izledikleri videodaki bölümleri rahatlıkla listeleyebilecek. Bu kısımda videoyu bölümlere ayıracak olan YouTube, video bölümlerini ise hemen yukarıda da görebileceğiniz gibi küçük ön izlemelerle kullanıcılara gösterecek.

YouTube Mobil uyku hatırlatıcısı

Uyku Hatırlatıcısı

Yeni gelen özelliklerden birisi ise Uyku Hatırlatıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Adından da anlayabileceğiniz üzere bu özellik sayesinde kullanıcıların video izlemeyi bırakıp uyuması gerektiği hatırlatılacak.

Gelişmiş Oynatma Sayfası

Mobil kullanıcıların her yönden kullanıcı deneyimini arttırmayı hedefleyen YouTube, aynı zamanda kullanıcılara daha gelişmiş bir oynatma sayfası da sunacak. Bu oynatma sayfasında bazı temel değişiklilere imza atacak olan YouTube’un, otomatik oynatma düğmesinin yerini değiştirdiğini ve altyazıların daha kolay açılıp sağlanması için yeni bir düğme eklediğine de şahit olmaktayız.

Önerilen Eylemler

YouTube Mobil uygulamasına gelecek olan Önerilen Eylemler ile beraber kullanıcıların video izleme deneyiminin artırılması hedefleniyor. Bu özellik sayesinde de kullanıcılara videoyu döndürerek izlemesi veya VR’da izlemesi gibi önerilerde bulunulacağını görmekteyiz.

Tam Ekrana Geçiş Yapma ve Tam Ekrandan Çıkma Kolaylaştırıldı

Mobil kullanıcıların geri bildirimlerini dinleyen YouTube, yayınlamış olduğu blog yazısıyla birlikte tam ekrana geçme ve tam ekrandan çıkma işlemlerini daha da kolaylaştırdığını müjdeledi. Bu kısımda ise kullanıcıların tam ekrana geçebilmesi için ekranı yukarı, tam ekrandan çıkabilmesi için de ekranı aşağıya kaydırması gerektiği ifade edildi.