Anasayfa Haber Facebook, Android ve PC için Bulut Oyun Servisini Duyurdu

Facebook, Android ve PC için Bulut Oyun Servisini Duyurdu

facebook gaming

Facebook, Android telefonlar ve PC’ler için bulut oyun servisini ve servise dahil oyunları tanıttı.

Geçtiğimiz hafta Facebook’un özel bir oyun platformu kurmaya hazırlandığını söyleyen raporlar sonrasında, nihayet resmi duyuru yapıldı. Facebook, Android’de Facebook uygulamasıyla veya masaüstünde modern bir tarayıcıda oynanabilen bir “bulut akışlı” oyun uygulaması başlattı. Geleneksel bulut tabanlı oyun servislerinde olduğu gibi, bu oyunlar da ayrı olarak indirilip kurulmasına gerek kalmadan direkt olarak oynanabilecek.

facebook gaming

Girişim, bulut tabanlı bir oyun servisini devralmak gibi görünse de, Facebook bunun bir yan ürün olmadığını veya başka bir hizmeti satın alarak kendilerine ait göstermediklerini iddia ediyor. Facebook yetkilisinin yaptığı açıklama da bunu doğrular nitelikte; “Ayrı bir bulut oyun hizmetini başlatmıyoruz. Tüm bulut akışlı oyunlar, şimdi Facebook’ta oyun oynadığınız şekilde oynanabilir. Özel bir donanıma veya denetleyiciye gerek yok.”

Servis geçtiğimiz gün Android ve Web’de beta sürümüyle kullanıma açıldı. Servisin ilk oyun listesi içinde; Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure by Moonton, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale ve WWE SuperCard gibi ünlü oyunlar bulunuyor. Facebook, Dirt Bike Unchained oyununun da gelecekte diğer oyunlarla birlikte ekleneceğini de taahhüt ediyor. İlerleyen zamanlarda entegre Facebook girişli oyunlar arasında çapraz oynama ve aynı oyunun indirilmiş sürümü de etkinleştirilecek.

facebook gaming

Şirket ayrıca ilk kez bu oyunları oynarken kendi avatarlarınızı ve oyuncu adlarınızı da özelleştirebileceğinizi belirtiyor. Bu profil resminiz ve sizi temsil eden adınız yerine özel avatar ve oyuncu adının görüneceği anlamına geliyor. Facebook ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nde Android ve iOS’ta Bulut Oynanabilir Reklamları da başlatıyor. Bu artık bir oyunun yerel kodundan etkileşimli demoları destekleyecek. Kullanıcı etkileşimini ve katılımını iyileştirmek için de “Oyun” sekmesinde birtakım değişiklikler yapıldı. Bu yeni bulut akışlı oyunlar, şu anda web sitesinde her ay 380 milyondan fazla kişinin oynadığı olağan HTML5 oyunları ile birlikte çalışacak.

Son olarak, yeni hizmetin Android ve PC için mevcut olacağını ancak iOS ve iPadOS’ta şimdilik kullanılamayacağını belirtelim.