Anasayfa Haber Microsoft Teams Günlük Aktif Kullanıcısı 115 Milyonu Aştı

Microsoft Teams Günlük Aktif Kullanıcısı 115 Milyonu Aştı

Microsoft Teams Günlük Aktif

Birlikte çalışmayı kolaylaştıran Microsoft Teams, günlük aktif kullanıcı sayısında önemli bir gelişme kaydetti.

Microsoft, 2021 yılının ilk çeyreğine dair gelirlerini açıkladı. Özellikle Azure, Surface, oyun ve diğerlerinin ortalama gelire yüzde 12 katkı sağladığına işaret ediliyor. Bunlara ek olarak, Microsoft Teams günlük aktif kullanıcısının da 115 milyonu geçtiğinin altı çizildi.

Bu sayının, şirketin birlikte çalışma servisinin günlük 75 milyon aktif kullanıcıyı aştığını açıklamasından birkaç ay sonra geldiğini belirtelim. Servisin kullanımdaki artış, Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan çalışmadaki yükselişin de bir göstergesi. Microsoft ayrıca aramalarda 7×7 ızgara görünümü, Together modu gibi gelişmiş konferans özellikleri, müşterileri eğitmeyi amaçlayan özellikler ve çok daha fazlası gibi ile de Teams’in gelişimini sürdürüyor.

Öte yandan, günlük aktif kullanıcı sayısının aktif oturum açma bilgilerine, çağrı katılımcılarına veya diğer bazı ölçütlere göre mi sayıldığı detaylandırılmıyor. Bununla birlikte, Mart 2020’de günlük 44 milyon aktif kullanıcı olduğu düşünüldüğünde, kullanıcı tabanındaki artış ciddi anlamda dikkat çekici.