Anasayfa Haber Starlink Uydu İnternetinin Açık Beta Testleri Başlıyor

Starlink Uydu İnternetinin Açık Beta Testleri Başlıyor

SpaceX Starlink uydu internet hizmeti

Uzunca bekleyişin ardından Startlink uydu internetinin herkese açık beta testlerinin başlayacağı açıklandı.

SpaceX’in uzaydan internet projesi Starlink için bugün önemli bir gelişme yaşandı. Yaşanan gelişmeyle beraber Starlink uydu internet hizmetinin herkese açık beta testlerinin yakında başlayacağı duyuruldu.

Gönderilen davetiye e-postlarıyla birlikte açık beta sürecinin başlayacağı ifade edilen Starlink uydu internet hizmetinin, ayrıca aylık abonelik üretici de netlik kazandı.

Bu kısımda yapılan açıklamada ise uydu hizmetinin kullanılabilmesi için kullanıcıların 499 dolarlık bir ekipmanı da satın alması gerektiği söyleniyor. Bunun haricinde bu hizmetin aylık ücretinin de 99 dolar olacağı ifade ediliyor.

Gönderilen e-postalarda beta testlerinde kullanıcıların ulaşabileceği internet hızlarına da yer veriliyor. Bu doğrultuda ise açık beta testinde kullanıcıların 50 ila 150 Mbps arasında internet hızına 20 ila 40 ms gecikme sevileri ile ulaşacağına da dikkat çekiliyor.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin haricinde Starlink uygulaması da App Store üzerinde listelenmeye başlandı. İlk etapta sadece iOS kullanıcılarının erişimine açılan bu uygulamayla beraber, uydu internet hizmetine bağlanılacak olan cihazın ayarlarının yapılabileceği belirtiliyor. Aynı zaman bu uygulama üzerinden kullanıcıların internet hızı testi yapabilmesine ve internet bağlantısıyla ilgili sorunları yetkililere aktarmasına olanak sağlanıyor.