Anasayfa Haber Google Drive Office Dosyaları İçin Düzenleme Desteği Getirdi

Google Drive Office Dosyaları İçin Düzenleme Desteği Getirdi

Google Drive Office

Google Drive, Microsoft Office dosyalarını artık düzenleme modunda açıyor.

Google tarafından Drive için getirilen yeni güncelleme ile Microsoft Office dosyalarının web üzerinde nasıl açılacağı değiştirildi. Bundan böyle Google Drive üzerinde bu dosyalar varsayılan olarak düzenleme modunda açılacak.

Bu değişiklik uyumlu bir Office dosyasına çift tıkladığınızda uygulanıyor. Desteklenen belge türleri arasında ise .docx, .doc, .ppt, .xls, .xlsx ve .xlsm yer alıyor. Öte yandan uzantı yüklüyse Dokümanlar, E-Tablolar veya Slaytlar yerine Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar için Office Düzenleme Chrome uzantısına yönlendirileceksiniz. Yine de bundan parola korumalı dosyaların muaf olduğunu belirtmek gerek.

Google Drive Office Dosyaları İçin Düzenleme Desteği Getirdi

Yeni ayar varsayılan olarak etkin durumda. Bununla birlikte, önceki ayarı korumak isteyenler için Google yine de belgeyi sağ tıklayıp ardından Önizleme seçeneğini tıklayarak önizleme modunu kullanabilecek.

Bu değişiklikler şu an için Hızlı Sürüm alanlarında kullanıma sunuluyor. Ancak, Zamanlanmış Sürüm alanları, 30 Kasım’dan itibaren bu güncellemeyi alacak şekilde ayarlanmış durumda. Ek olarak, güncelleme kişisel Google hesabı olanlar ve iş kullanıcıları için de kullanılabilir olacak.