Anasayfa Haber PlayStation Mobil Uygulaması Tamamen Yenilendi

PlayStation Mobil Uygulaması Tamamen Yenilendi

PlayStation Uygulaması

Yepyeni PlayStation uygulaması yeni nesil konsola ayak uyduruyor.

Sony tarafından PlayStation 4 ve PlayStatiion 5’teki oyun deneyiminin geliştirilmesi amacıyla PlayStation uygulaması tamamen yenilendi. Uygulama yeni bir arayüz, yerel mesajlaşma aracı, bütünleşik PlayStation Store ve daha fazlasını sunuyor.

Uygulamanın yeni arayüzü, arkadaşlarınızın oynadığı oyunları ana ekrandan görüntülemenizi sağlıyor. Kupa listeniz üzerinden yakın zamanda oynadığınız oyunları da görebiliyorsunuz. Ek olarak, uygulama içinden arkadaşlarınızla iletişim kurmanıza izin veren entegre bir mesajlaşma sistemi geliyor. Yani eskiden olduğu gibi ayrı bir mesajlaşma uygulamasına ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu aynı zamanda PS Messages’ın da bu değişiklikten sonra kapatılacağı anlamına geliyor. Tabii ki yeni PS uygulaması eski mesajlarınızı da içeriyor.

Yerel PS Store deneyimini kullanarak alışveriş yapabilir ve ne var ne yok göz atabilirsiniz. Ayrıca, oyunları ve eklentileri uzaktan konsolunuza indirme şansınız da var. Uygulamanın PlayStation 5’e özgü yeni yetenekler içerdiğinin de altını çizelim. Yeni nesil konsol piyasaya çıktığında, uzaktan erişim yoluyla oyunları başlatabilecek ve konsolun depolamasını yönetebileceksiniz. Doğrudan uygulama üzerinden konsolda da oturum açabileceksiniz.

Yeni PlayStation uygulamasının sunduğu diğer bir özellik ise 15 kişiye kadar sohbet etmenizi sağlayan sesli sohbet. Ek olarak, Keşfet sekmesi aracılığıyla parti grupları oluşturma ve haber güncellemelerini görme imkanı da sunuluyor.

Yenilenen uygulamayı App Store ve Google Play Store üzerinden hemen indirebilirsiniz. Bu arada iOS 12.2 veya üzeri ve Android 6.0 veya üzeri sürümlere sahip olmanız gerektiğini de not olarak düşelim.