Anasayfa Haber EMUI 11, HarmonyOS Öncesi Son EMUI Sürümü Olabilir

EMUI 11, HarmonyOS Öncesi Son EMUI Sürümü Olabilir

Emui 11 HarmonyOS

Son yapılan açıklamalara göre EMUI 11, HarmonyOS öncesi yayınlanan son EMUI sürümü olabilir.

Huawei Tüketici İş Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı Wang Chenglu, HarmonyOS işletim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Chenglu’nun açıklamalarına göre EMUI 11 güncellemesinin HarmonyOS ile çok büyük benzerlik gösterdiğini görmekteyiz.

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Mate 40 lansmanının hemen ardından EMUI 11 güncellemesi yayınlanmıştı. Yayınlanan güncellemeyle beraber kullanıcılarına birçok yeni özelliği sunan şirket, aynı zamanda kullanıcı deneyimi üzerinde yapmış olduğu iyileştirmelerle de ön plana çıkmayı başarmıştı.

Bunun yanı sıra bir yandan da Amerika’nın ambargo kararlarıyla da mücadele eden Huawei, bildiğiniz gibi bir süredir de kendi işletim sistemi olan HarmonyOS üzerinde çalışıyor. Huawei’nin yeni işletim sistemi kullanıcılar tarafından merak edilirken, bugün ise şirketin Yazılım Geliştirme Başkanı Huawei’nin kendi işletim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

EMUI 11 HarmonyOS güncellemesi

EMUI 11 Güncellemesi Son EMUI Sürümü Olabilir

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan EMUI 11 güncellemesinin HarmonyOS işletim sistemi ile benzerlik gösterdiğini ifade eden Chenglu, bu açıklamalarıyla beraber EMUI 11’den sonra yeni işletim sistemine geçebileceklerini ima etti.

Şimdilik, Huawei cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Huawei’nin Yazılım Geliştirme Başkanı’nın açıklamalarını yorumlayan bazı uzmanlar ise, yeni EMUI sürümünün bir geçiş arayüzü olarak kullanılacağını ön görüyor. Bu da EMUI 11 güncellemesi alacak olan bazı Huawei akıllı telefonların, önümüzdeki yıldan itibaren  HarmonyOS güncellemesini alabileceği anlamına geliyor.

Bildiğiniz üzere Huawei, geçtiğimiz haftalarda HarmonyOS işletim sisteminin yeni sürümünü duyurmuştu. Ayrıca bu kısımda hangi Huawei işlemcili telefonların yeni güncellemeyi alacağını da açıklayan şirket, aynı zamanda bu güncellemenin 2021 yılı içerisinde Huawei telefonlar için de yayınlanacağını müjdelemişti.

Son olarak ise hemen aşağıdan HarmonyOS 2.0 güncellemesi alacak Huawei akıllı telefonları inceleyebilirsiniz.

İlk Parti Kirin 9000
İkinci Parti  Kirin 990 5G
Üçüncü Parti Kirin 990 4G, 985, 820
Dördüncü Parti Kirin 980, 990 4G, 820 (Kısmi)
Son Parti Kirin 810, 710